LIONS KLUB

Prvi zagrebački Bečki bal s humanitarnom notom održat će se u Državnom arhivu

Ulaznice će stajati 500 kuna, a dio prihoda namijenjen je Udruzi slijepih i slabovidnih osoba grada Zagreba
 Goran Mehkek / CROPIX

Hrvatski državni arhiv bit će poprište prvoga zagrebačkog Bečkog bala, koji će se održati u subotu 17. lipnja s početkom u 20 sati. Na gala svečanosti sudjelovat će poznati austrijski umjetnici, a ovaj kulturno-zabavni događaj organizira Lions klub Zrinjevac uz podršku Lions kluba Zagreb.

Ovaj prestižni događaj u palači Dverce predstavili su zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, direktorica zagrebačke Turističke zajednice Martina Bienenfeld, organizator Bečkog bala u Opatiji Andreas Madejski, PDG Lions District Hrvatska 126 Ivica Jakić, predsjednica Regije Sjever Lions District 126 Hrvatska Vesna Boinović Grubić te posebna gošća Bečkog bala, sopranistica Antonela Malis. Ulaznice ua Bečki bal stajat će 500 kuna, a dio prihoda namijenjen je Udruzi slijepih i slabovidnih osoba Zagreb.

Ove godine obilježava se i godina prijateljstva Austrije i Hrvatske, a elegantni Bečki bal u Zagrebu će oživjeti umjetnici plesnog centra Wiener Tanzkomitee te orkestar Original Wiener Strauss Capelle. Ovim događajem Zagreb će se pridružiti New Yorku, Šangaju, Rio de Janeiru te drugim metropolama diljem svijeta u kojima je održan ovaj prestižan bal.

- Zagreb iz mjeseca u mjesec niže sjajne rezultate, a posebno bilježimo porast dolazaka i noćenja gostiju iz Austrije. Zato nam je iznimno drago što možemo ugostiti ovaj uistinu važan kulturni i umjetnički događaj. Upravo kulturni turizam u Europi ostvaruje više od 40% svih turističkih kretanja - naglasila je direktorica TZ-a Zagreb Martina Bienenfeld.

Sopranisitica i posebna gošća bala Antonela Malis najavila je kako će orkestar izvesti “Jelačić marš”, a kako bi se održao balans između Beča i Zagreba, ona će otpjevati arije iz njemačkog repertoara. Na predstavljanju je najavljeno i da će se svake večeri na Zrinjevcu održavati besplatna škola bečkog valcera kako bi veliki bal svi građani dočekali spremni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:34