NOVO LICE ZAGREBAČKIH SVETICA

Ruši se kultni restoran gdje se pisala Dinamova povijest

 Damir Krajač / CROPIX

Gradonačelnik Milan Bandić odlučio se, prema svemu sudeći, na kompletno “čišćenje” Svetica i okolice od mnogih sadržaja koji po njegovu mišljenju ne dolikuju okruženju velebnog kompleksa s bazenom i raznim rekreativnim sadržajima koji se uskoro otvara na toj lokaciji. Na Skupštini je jučer još jednom potvrdio da ne odustaje od uklanjanja tržnice Borongaj te da se 70-ak obrtnika mora iseliti do 1. srpnja.

No tek je jučer otkrio da će se maknuti i kultni restoran Domagoj, nedaleko od Dinamova stadiona, poznat po slavljenju nogometnih pobjeda i oplakivanju poraza, svadbama i raznim drugim proslavama, rađanju i umiranju poslovnih ideja...

Odluka HNS-a

Kako doznajemo, odluku o tome da se za dva tjedna ruši restoran donijeli su u Hrvatskom nogometnom savezu zbog gradnje velikog kampa na Sveticama. Vlasnica Domagoja Bosa Maslać jučer se nije javljala na pozive da bi komentirala tu najavu te otkrila planiraju li otvoriti restoran na novoj lokaciji.

Iz Grada su nam potvrdili i da se ukida poligon za osposobljavanja vozača na Borongaju koji će se, neslužbeno doznajemo, prenamijeniti u veliko parkiralište. No budući da u Zagrebu postoje samo tri takva poligona - borongajski, te dva manja na Prisavlju i Radgonskoj ulici - Grad Zagreb je najavio da kreće u potragu za novima lokacijama na kojima bi se uvježbavali mladi vozači.

Novi poligoni, poručili su nam iz Hrvatskog autokluba, najvjerojatnije će se graditi kod Zagrebačkog velesajma i na parkirališnom prostoru ispred Kauflanda u Dubravi.

- Zbog povećanja kvalitete osposobljavanja novih vozača razmatraju se mogućnosti pronalaženja novih lokacija koje bi u skorije vrijeme mogle koristiti autoškole za obuku vozača - potvrdili su nam u Gradu.

Novi poligoni u planu

Hrvatski autoklub, koji s Gradom Zagrebom ima ugovor o zakupu postojećih poligona za autoškole, upozorava da su oni nedostatni jer se u zadnje četiri godine broj kandidata, odnosno osoba koje su upisale vozačku školu povećao za 26,5 posto i u stalnom je rastu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 00:03