BITKA ZA METROPOLU

'ŠTO VIŠE KANDIDATA, TO BOLJE' Bandić komentirao mogućnost da SDP podrži Anku Mrak-Taritaš za gradonačelnicu Zagreba

Na fotografiji: Ivica Lovrić, Milan Bandić, Davor Bernardić i Anka Mrak Taritaš gledaju izložbu.
 Goran Mehkek / CROPIX

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u četvrtak je komentirao mogućnost da SDP podrži HNS-ovu kandidatkinju za gradonačelnicu Anku Mrak-Taritaš rekavši da je to bolje što je više boljih i kvalitetnijih kandidata.

"Čim bolji, tim bolje", rekao je Bandić.

Zamoljen da komentira povlačenje odluke o sufinanciranju uređenja pročelja sa sjednice Gradske skupštine, iako je najavljivao da tu "neće pokleknuti", Bandić je rekao da su, u međuvremenu, predložena poboljšanja te odluke.

"Što znači pokleknuti ili ne pokleknuti?", protupitanjem je odgovorio Bandić te dodao da će mudar gradonačelnik sve dobre prijedloge ugraditi u prijedlog odluke koju će, dodao je, uputiti polovicom ožujka na Skupštinu te usvojiti odluku.

Naveo je kako je jedno od poboljšanja da se u sve tri zone odredi zajednička subvencija od 80 posto.

Na tvrdnju novinara da mu je prigovarao HDZ, Bandić je naveo da nije samo HDZ.

"I HDZ kao naš partner, hvala Bogu, jer smo zajedno u koaliciji. Ali, ne samo oni, nego i ljudi s terena. Bilo kako bilo, polovicom ožujka ćemo imati bolju odluku", rekao je.

Bandić je dodao da je sa sjednice Gradske skupštine također povučena odluka o zakupu prostora za školu u Vrbanima jer će se prijedlog popraviti.

"Zakup će trajati dok se ne kupi prostor u Vrbanima jer je dio zastupnika iz koalicije predložio da se ide u kupovinu tog prostora. Nemam ništa protiv. Meni je bitno da na jesen djeca idu u školu", poručio je Bandić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:47