NASTAVLJA SE SANACIJA PROMETNICA

U srijedu se zatvara Heinzelova, počelo je kopanje na Radničkoj

Radovi će se izvoditi u Kukuljevićevoj, a dio Vlaške bit će zatvoren zbog sanacije tramvajske pruge
 Damir Krajac / HANZA MEDIA

Od danas su za promet otvorene Nazorova i dio Vlaške ulice, dok se dio Heinzelove od srijede zatvara. Za vikend je pušten u promet i južni dio Vukovarske od Ulice Hrvatske bratske zajednice do Av. Marina Držića, koja se uređivala tjedan dana, kao i kolinik Britanskog trga na križanju s Ulicom Vladimira Nazora, koja se danas otvara.

Međutim, zbog izvođenja radova na uređenju kolnika Kukuljevićeve, na križanju s Ulicom Pantovčak, od danas će bit zauzet dio kolnika, dok će se promet odvijati po preostalom dijelu. Neće se moći prometovati Kukuljevićevom na dijelu od Kozarčeve do Pantovčaka, a obilazak je preko Zelengaja.

Obilazni pravci Zbog sanacije tramvajske pruge Vlaškom ulicom na dijelu do Vončinine nije se moglo prometovati od zapada prema istoku, što je od danas moguće, ali idućih tjedana dana neće se moći od Vončinine do Ratkajeva prolaza. Obilazni pravac je Vlaškom preko Petretićeva trga i Petrove.

Zbog radova na zapadnom kolniku Heinzelova će, na dijelu od Vukovarske do zgrade MUP-a, biti zatvorena za promet od srijede do 1. kolovoza. Na dijelu Radničke počela je izgradnja jednog od planiranih triju nadvožnjaka, dva su namijenjena cestovnom prometu, a jedan za budući tramvajski promet ili brzu gradsku željeznicu. Vrijednost ukupnih radova je 50 milijuna kuna.

Sve do 25. listopada sanirat će se i klizište kod Prilaza kraljičinu zdencu na Medvednici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:30