DOČECI U ZAGREBU

ZADNJI JE ČAS: AKO JOŠ NE ZNATE GDJE ĆETE NA DOČEK NOVE, POGLEDAJTE ŠTO SE NUDI (BESPLATNO) PO TRGOVIMA: TBF na Tomislavcu, Connect kod MSU-a

 Srđan Vrančić / CROPIX

Last minute dočeka u Zagrebu nikad nije bilo više. Ako još nemate planove, Novu godinu možete dočekati na čak devet adventskih lokacija u gradu, i to potpuno besplatno.

Iako će temperatura biti ispod nule, ugostitelji na Tomislavovu trgu, Zrinjevcu, Kurelčevoj i drugim lokacijama potrudit će se da vas zagriju vrućim vinom, odličnom hranom i svirkom koja će vas natjerati na ples.

TRG BANA JELAČIĆA

Vanna, Jacques Houdek, Psihomodo pop

Tisuće Zagrepčana svake se godine okupi na glavnom trgu i uz veliki vatromet isprati Staru godinu. Nakon što je prošle godine oduševila Nina Badrić, sada pozornicu preuzimaju Vanna i Jacques Houdek koji su otkrili da će ponoć dočekati legendarnom pjesmom “Tek je 12 sati”. Svirka počinje u 21 sat nastupom Najboljih hrvatskih tamburaša, a nakon ponoći pozornicu preuzimaju Davor Gobac i njegov Psihomodo pop.

ZAGREBAČKA BOŽIĆNA BAJKA

Dj Shai

Jedno od omiljenih odredišta za posjetitelje željne dobre glazbe nalazi se na istočnoj strani Trga bana Jelačića, točnije ispred Kavane Johann Franck. Bogata ugostiteljska ponuda, odlična glazba i umjetni snijeg razlikuju ga od drugih mjesta i čine omiljenom lokacijom za selfije. U novogodišnjoj noći posjetitelje će zabavljati DJ Shai koji u Zagreb dolazi iz Singapura.

MARKET U MARTIĆEVOJ

Stampedo, DjFRX

U “dizajnerskoj” Martićevoj Nova će se godina dočekati uz Stampedo na čelu s poznatom Ivankom Mazurkijević. Dosad su objavili tri albuma, a okupljene će zabaviti hitovima kao što su “Fatamorgana”, “Samo zvijezda”, “Jadranska sol”, “Plaža snova”, “Disco Tropicana” i drugi. Nakon ponoći na scenu dolazi DJ FRX, jedan od najdugovječnijih zabavljača na mnogim plesnim podijima.

EUROPSKI TRG

Eddy Ramich i Rainer Trüby

Silvestrovo na Europskom trgu uvijek je nezaboravno. Jedinstvena atmosfera pop-up kluba s tisuću srca oduševljava posjetitelje, kojih je iz godine u godinu sve više. Za izbor glazbe zaduženi su Eddy Ramich i Rainer Trüby, što znači da vas očekuje miks diska, elektronike, housea, soula i boogieja.

MSU

Connect

Nova adventska lokacija, plato Muzeja suvremene umjetnosti, uključuje se i u program dočeka Nove godine. Stanovnike Novog Zagreba i njihove goste zabavljat će grupa Connect, što znači da će se oriti njihovi najveći hitovi, primjerice “Brige ugasim pjesmom”, “Nebo” i “Dalmatinka”.

STROSS

Positivo band

Najromantičniji dio Gornjega grada na Silvestrovo će ugrijati Positivo bend, čiji je najistaknutiji član Hrvoje Rupčić. Posjetitelje očekuju svevremenski hitovi u suvremenoj izvedbi. Koncert počinje u 22 sata i trajat će do 1 sat.

ZRINJEVAC

Gramofon

Doček Nove godine na Zrinjevcu počinje već u 16 sati, dječjom proslavom. Mališani će se od Stare godine moći pozdraviti uz disko tulum, tombolu, animacijske igre i privremene tetovaže. Za roditelje i ostale posjetitelje zabava počinje u 22 sata nastupom benda Gramofon. Kućice s vinom i kobasicama radit će dulje, čak do 4 sata.

LEDENI PARK

TBF

Veliki koncert TBF-a glavni je adut dočeka na otvorenom. Program otvara bend Uptown Gang, a TBF na pozornicu dolazi u 23 sata. Ponoćni vatromet najbolje će vidjeti oni koji su uspjeli rezervirati stol na Ledenom vidikovcu, ali i svi drugi. Klinci Novu mogu dočekati u podne, uz brojne animatore, a kućice će, kao i na Zrinjevcu, raditi dulje, do 4 sata.

KURELČEVA

Soul Fingers

Disko ulica u Kurelčevoj Staru će godinu ispratiti obradama soul hitova iz 60-ih, klasicima Arethe Franklin, Jamesa Browna, Otisa Reddinga i drugih u izvedbi benda Soul Fingers. Glazbeni program trajat će cijeli dan, uz DJ-eve Xxxtended i Slavina Balena, a štandovi rade do 4 sata kako bi svi žedni i gladni mogli kupiti nešto za okrijepu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:27