KVARLJIVA ROBA

ZAŠTO HOLDING TJERA OBRTE S BRITANCA? 'Ne poštuju ugovore, želimo zaštititi zdravlje kupaca!'

 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Prava panika zavladala je među ugostiteljima i obrtnicima na Britanskom trgu kojima je prije dva tjedna poslan dopis Tržnica Zagreb da u roku od četrnaest dana moraju napustiti prostor na tržnici.

Deložacijom se želi ukloniti četiri vozila odnosno prikolice koje posluju u sklopu tržnice, a radi se o mljekari Veronika, mesnici Cerovski, prodaji pilića Naf Promet i poznatom ugostiteljskom objektu Kava Tava. Rok za iseljenjem ističe SUTRA.

Sve prikolice imaju ispunjene potrebne tehničke uvijete za poslovanje, a izuzev Kave Tave, stare su oko godinu dana. Svi obrtnici kažu, uredno su platili dozvole te na tome prostoru rade već godinama.

Zagrebački holding tvrdi kako se radi o zakupcima koji prodaju 'lako kvarljivu robu u neadekvatnim uvjetima'.

"Budući da je provedenim nadzorom utvrđeno kako dio zakupaca na tržnici ne poštuje odredbe ugovora sklopljenim s Tržnicama Zagreb, a odnosi se na prodaju lako kvarljive robe u neadekvatnim uvjetima pri čemu se dovodi u pitanje njezina zdravstvena i sanitarna ispravnost te ugrožavanje zdravlja kupaca, Tržnice Zagreb su donijele odluku kako takvim zakupcima neće biti produžen ugovor o zakupu nakon 1. srpnja", ističu iz holdinga.

Napominju kako su ti zakupci već ranije upozoreni, te da su na vrijeme dobili pismenu obavijest o nemogućnosti produžetka ugovora s Tržnicama Zagreb, a sve u cilju zaštite zdravlja kupaca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:32