AWW

VIDEO, FOTO: UNATOČ BRUTALNIM UVJETIMA DJEVOJČICA (11) SPASILA KOZU I JARE Njezina domišljatost i hrabrost nikoga nisu ostavili ravnodušnim

 Screenshot / Facebook

Jedanaestodogišnja djevojčica Hamdü Sena Bilgin, koja živi u malom selu u blizini grada Rize na istoku Turske, u uvjetima koji su zimi izazov i odraslim, snažnim osobama. Unatoč tome, djevojčica i po snijegu vodi po brdima na ispašu stado koza koje njezina obitelj uzgaja. U tome joj često društvo pravi brat i najvjerniji prijatelj - pas Tomi.

Hamdü i Tomi postali su heroji i priča o njima proširila se cijelim svijetom kad se nedavno u dubokom snijegu u brdima jedna od koza ojarila. Djevojčica se prepala da koza i njezina beba neće imati snage za povratak kući po brdima pa je stoga odlučila djelovati, piše portal Dodo.

‘Nakon što se koza ojarila, odvela sam ostatak stada natrag u sklonište. Zatim sam uzela dva ruksaka iz kuće i vratila se po mamu i njenog kozlića s Tomijem.’

Kad su se vratili, Hamdü Sena je mamu kozu utrpala u svoj ruksak, a još posve nježno kozle ubacila je u ruksak koji je pričvrstila na leđa psa. Tako su se svatko sa svojim teretom zajedno ponovno uspeli teškim putom i vratili životinje na sigurno.

‘Snijeg je bio strašno gust, bila sam iscrpljena. Ali bilo je vrijedno toga’, rekla je djevojčica. Pred kraj puta pridružio im se brat koji je i fotografirao ovu nesvakidašnju akciju.

Zahvaljujući ovom herojskom potezu 11-godišnjakinje i koza i njeno mlado su spašeni, a njihova je priča postala hit na internetu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 03:13