MALI SAMSON

VIDEO: VEĆ PRVI DAN JE DOBIO NADIMAK 'BEBA MEDVJED' Ima samo dva mjeseca, a već je postao svjetska senzacija: 'Pedijatri su u čudu'

 Screenshot / YouTube

Samo dva mjeseca stara beba izaziva čuđenje gdje god se pojavi pa stoga ni ne čudi da je na internetu postala totalni hit. A svu tu pažnju može zahvaliti svojoj - frizuri!

Junior Cox-Noon je još uvijek beba, ima tek devet tjedana, no već ima tako bujnu i gustu kosu da ljudi doslovce ne mogu vjerovati da to nije perika.

Njegova majka, 32-godišnja Chelsea Noon, kaže da im za uobičajeni šoping namirnica za koji joj je inače trebalo oko pola sata, sada treba preko dva sata jer prolaznici svake sekunde zastaju da bi izrazili svoje oduševljenje bebačevom frizurom, piše Daily Mail.

Mali je brzo shvatio da mu pažnja koju izaziva godi pa ako mu majka slučajno odluči staviti kapu kako bi ubrzala proces kupnje, počne urlati iz petnih žila.

Junior je još u bolnici, 30. srpnja kad se rodio, dobio nadimak ‘Beba medvjed’. ‘Kad se rodio, imao je puno kose na glavi. Nisam ni shvaćala koliko dok ga prvi put nismo okupali’, kaže Chelsea i dodaje: ‘Sve patronažne sestre kao i pedijatar rekli su da će mu kosa otpasti kao i svim bebama, no njemu ne samo da nije otpala nego je još narasla.’

Chelsea radi kao frizerka i ne namjerava šišati sina u skorije vrijeme, no zato mu fenom radi frizure. Njezin slučaj možda dokazuje staro vjerovanje - što trudnica ima jače i duže žgaravice u trudnoći, to će se dijete roditi s više kose. Chelsea je, dok je nosila Juniora, imala velikih problema sa žgaravicama za razliku od prethodnih trudnoća s dvojicom starijih sinova s kojima nije imala takvih problema.

Teoriju podipire i istraživanje provedeno na Sveučilištu John Hopkins 2007. Znanstvenici su pratili 64 trudnice od kojih je 78 posto imalo problema sa žgaravicom. Od 28 žena koliko ih je prijavilo umjerenu do jaku žgaravicu, 23 su rodile bebe s prosječnom ili nadprosječnom količinom vlasi na glavi.

Više fotografija potražite na ovom linku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 10:17