BIZARNA NEZGODA

ČUDO U SVETOJ RIJECI Nakon ugriza otrovne zmije obitelj ju je bacila u Ganges, ali poslije 40 godina ona se 'probudila iz mrtvih': 'Dobar dan...'

 Adnan Abidi / REUTERS

Indijka stara 82 godine, za koju je obitelj vjerovala da je mrtva već 40 godina, odjednom se pojavila na kućnom pragu kćeri, kao da se vratila iz mrtvih. Obitelj je vjerovala da je Vilasa preminula nakon ugriza otrovne zmije, a njezino su tijelo tada, vjerujući da više nije među živima, prema običajima pustili niz rijeku.

Međutim, Vilasa je otkrila da ju ugriz zmije nije ubio, već je samo izgubila svijest, piše Times of India. Ispričala je da se nije mogla sjetiti tko je nakon što su je ribari izvukli iz rijeke, te je zato gotovo 40 godina živjela daleko od svoje obitelji sve dok joj se pamćenje iznenada nije počelo vraćati.

Sve je počelo 1976. kad je krenula na posao uobičajenim putom, preko polja blizu svoje kuće u selu Inayatpur na sjeveru Indije. Tad ju je ugrizla crna kobra nakon čega je hitno prebačena lokalnom travaru koji joj, nažalost, nije mogao pomoći te ju je proglasio mrtvom, piše britanski Mirror.

Obitelj je njezino tijelo po običaju pustilo na rijeku Ganges uz sve popratne rituale pokopa. Ožalošćena obitelj i prijatelji vratili su se nakon obreda kućama, a njezino je tijelo odnijela rijeka nizvodno dok ga nisu otkrili lokalni ribari koji su shvatili da je žena još uvijek živa.

Izvukli su je iz vode i odveli u seoski hram gdje su je njegovali dok nije došla svijesti i dok se nije posve oporavila. No, pamćenje je izgubila i nije više znala ni tko je ni odakle je, sve donedavno kad joj se pamćenje počelo vraćati.

Prisjetila se svojih kćeri Ram Kumari i Munni i vratila se kući. Žene su bile u šoku kad su vidjele majku za koju su mislile da je davno umrla.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 22:46