PUTNICI POČELI GUBITI ŽIVCE

FOTO: DOSTA JE BAHATOSTI! Gospođa parkirala na autobusnoj stanici u Splitu, a onda joj je teški invalid očitao lekciju koju će dobro zapamtiti!

 
 HANZA MEDIA

Praksa parkiranja po stanicama javnog gradskog prijevoza i dalje se, nažalost, provodi bez ikakvih problema i sankcija za vozače, piše Slobodna Dalmacija.

No, osim što su na taj problem kroz tekstove u 'Slobodnoj' nebrojeno puta ukazivali članovi inicijative "Poštujmo naše stanice", sudeći prema zadnjem slučaju koji su naveli, i sami putnici su počeli gubiti živce.

Naime, kako navodi Ivan Barišić, voditelj Inicijative, na autobusnoj stanici u Ulici Domovinskog rata, prije hotela "Atrium" u smjeru grada, jedna gospođa nepropisno je na tom mjestu parkirala svoj automobil pa se "Prometovo" vozilo na liniji broj 9 zaustavilo tik do njezina, jer vozač nije mogao pristupiti ugibalištu.

Sindikat tehničkog prometnog sektora

- Dok su putnici ulazili i izlazili, vozač je upozorio prekršiteljicu da ne smije parkirati na autobusnoj stanici, na što se ona pravdala dobrom starom izlikom da čeka nekoga samo minutu. Kad je vozač zatvorio vrata i htio krenuti, jedan putnik ga je zamolio da ih otvori jer je želio izići.

Vozač je to učinio, a čovjek s amputiranom nogom koji se kreće uz pomoć štaka je stao na vrata i vidno iznerviran obratio se prijekorno spomenutoj gospođi, jer mu se ista situacija dogodila i na stanici na kojoj je ušao u autobus.

Ni na toj lokaciji autobus nije mogao prići pločniku, jer je jedan "gospodin" svoj mercedes parkirao na stanici i prebirao po mobitelu. Od pet stanica, koliko se taj čovjek s invaliditetom vozio u "devetki", na njih četiri su bila nepropisno parkirana različita vozila - napominje Barišić.

Prema njegovim riječima, uzrujani putnik u jednom trenutku podigao je štaku i njome udario u retrovizor nepropisno parkiranog vozila u Ulici Domovinskog rata, pri čemu ga je vjerojatno oštetio. Zatim se vratio i sjeo na svoje mjesto rekavši našem kolegi "sad možemo dalje".

- Čini se da su ogorčeni putnici pomalo počeli uzimati stvari u svoje ruke i sami se boriti protiv uzurpatora njihova prostora, kad to već ne rade mjerodavne službe poput prometnog redarstva. Inicijativa "Poštujte naše stanice" ovim putem izražava ogorčenost stanjem bezakonja na gradskim prometnicama, a posebno trajnom okupacijom autobusnih stanica od nepropisno zaustavljenih i parkiranih osobnih i dostavnih vozila.

U svojoj bezobzirnosti vozači ne vide da dovode u opasnost živote putnika koji prečesto moraju činiti slalom oko njihovih nepropisno zaustavljenih i parkiranih vozila, kako bi ušli ili izišli iz autobusa.

Prečesto starijim, slabije pokretnim osobama, trudnicama i majkama s djecom u kolicima, te osobama s invaliditetom doslovno onemogućavaju ulaz ili izlaz iz autobusa.

Ovaj nemili događaj još je jedna posljedica takve bahatosti splitskih vozača i potpunog ignoriranja propisa. Izgleda da mjerodavne do sada nije bilo briga! Hoće li novi gradonačelnik Andro Krstulović Opara biti bolji? - pita se naš sugovornik, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 10:06