DRŽAVA BRUJI O TOME

KAKO JE VREMENSKA PROGNOZA RAZBJESNILA POLA ISLANDA 'Dajte nađite nekog ljevorukog meteorologa ili mu možda dajte štap, ovo je neizdrživo. Sramota!'

 RUV

Ljudi koji obitavaju na istoku Islanda se žale da ne mogu vidjeti gdje žive na kartama koje nacionalna televizija RUV koristi u svojim vremenskim prognozama, prenosi BBC.

Prema pisanju Iceland Monitora, žitelji istoka zemlje ljuti su jer nikada ne vide prognozu na RUV-u zbog toga što desni dio karte meteorolog redovito prekrije vlastitim tijelom prilikom prezentiranja prognoze.

Cijela je situacija do te mjere eskalirala da su nezadovoljnici osnovali i Facebook grupu 'Dragi meteorolozi, prestanite stajati ispred istočnog Islanda' kako bi pokušali natjerati RUV da ili promijeni kartu koju koristi ili navede meteorologa da stane negdje drugdje. 'Na istoku zemlje sutra će biti mjestimične bijele košulje i odijela', napisao je jedan gledatelj u grupu nakon, prema riječima web portala Austurfrett, još jedne frustrirajuće prognoze.

Drugi je gledatelj televiziji ponudio nekoliko rješenja za problem zaklanjanja istoka Islanda prilikom prezentiranja vremenske prognoze. 'Trebali bismo tražiti ljevorukog meteorologa ili jednostavno koristite štap za pokazivanje kao prije', sugerirao je frustrirani gledatelj.

Na RUV-u su rekli da su zabilježili primjedbe gledatelja te se čini da su u prognozu uveli određene promjene.

Tako je sinoptičar u ponedjeljak navečer počeo s prognozom stojeći na desnoj strani ekrana, odnosno prekrivajući istok Islanda. No, potom se premjestio na drugu stranu ekrana i žiteljima istočnog Islanda priopćio da ih čeka temperatura od minus 11 Celzijevih stupnjeva.

Island nije jedina država koja je imala problema s kartama u prijenosima vremenske prognoze. 2005. godine BBC je promijenio kartu na kojoj prezentira vremensku prognozu nakon što su zaprimili žalbe da nagnuće karte smanjuje Škotsku i sjever Engleske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:56