GDJE ČELJAD NIJE BIJESNA...

Ovi portali pomoći će vam da pronađete još koju suprugu ili nekome postanete treća ili četvrta žena

 Screenshot

Oduvijek ste sanjali o tome da nekome postanete treća ili četvrta žena? Vašim je mukama došao kraj! Pokrenuta je web stranica koja ženama omogućuje upravo to: da nađu muža koji već ima jednu ili više žena, ili oženjenim muškarcima da nađu još koju suprugu.

Kako na svijetu doista postoje ljudi kojima je ovakva ideja privlačna, 33-godišnji Azad Chaiwala, britanski poduzetnik porijeklom iz Pakistana, pokrenuo je portal za upoznavanje namijenjen onima kojima je poligamija draga.

Prvo je 2014. pokrenuo SecondWife.com namijenjen prvenstveno muslimanima, a ove godine i Polygamy.com. Portali imaju već tisuće članova najviše iz Britanije i Sjedinjenih država, iako je u tim zemljama poligamija kažnjiva. No ima i puno onih koji se ulogiravaju iz Indije, Pakistana i drugih azijskih i afričkih zemalja gdje je mnogo ženstvo legalno.

Iako nema podataka koliko je pomoću ovih portala poligamnih brakova doista sklopljeno, Chaiwala kaže kako je primio više od stotinu pisama korisnika koji mu zahvaljuju što im je omogućio život u poligamnom raju.

Chaiwala o svojem projektu govori s velikim zanosom i nada se proširiti ideju poligamije te tako ponuditi svojevrsni lijek pošastima poput promiskuiteta, prostitucije, razvoda i razorenih obitelji. Odbacuje kritike onih koji poligamiju smatraju zastarjelom pojavom te kaže da je ona puno bolje rješenje od preljuba i veza za samo jednu noć kakve potiču aplikacije poput Tindera.

'Bolje je oženiti dvije ili tri i biti im vjeran', kaže Chaiwala.

Kreiranje profila na portalima je besplatno, no da biste mogli pretraživati fotografije morate platiti članarinu od 20 dolara mjesečno ili 45 dolara za tri mjeseca.

Očekivano, tri četvrtine korisnika SecondWife.com-a su muškarci, no Chaiwala kaže da su većinu profila na Polygamy.com-u kreirale žene. Pretpostavlja da je to zato što mnogo žena ne želi takvu obavezu kao što je 'full-time' suprug i misle da je prednost ako je muškarac već oženjen.

'Ako je sposoban brinuti se o jednoj ženi, možda je sposoban brinuti se i o meni', kaže Chaiwala spekulirajući što zapravo žene misle.

No jedna usluga koju ovi portali ne nude je mogućnost da žena nađe drugog muža – što se naziva poliandrijom. To nije zato što se sam Chaiwala protivi toj ideji, već zato što niti jednoj ženi ne pada na pamet nabaviti još kojeg muža pa ta ideja ne bi bila isplativa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 02:25