TROJE MRTVIH U AUSTRALIJI

STRAVIČNA SMRT Nije im se otvorio padobran, sudarili su se u zraku: 'Instruktora smo pronašli u vrtu kuće, drugo dvoje je visjelo na drvetu...'

Ilustracija
 Profimedia, SWNS

Dvojica muškaraca i jedna žena poginuli su pri stravičnom skoku s padobranom na plaži Mission Beach na sjeveru Australije, a sumnja se da su se sudarili u zraku.

Hitna služba pozvana je nedugo nakon 15 sati po lokanom vremenu, no liječnici su samo mogli konstatirati njihovu smrt.

Stradala su dvojica vrlo iskusnih instruktora, od kojih je jedan skakao sam, a drugi u tandemu.

Kako piše Cairns Post, jedan od njih je pronađen u dvorištu kuće čiji je vlasnik pozvao policiju, a ostali padobranci su pronađeni kako vise na drvetu.

Iz policije su izvijestili kako se instruktor vjerojatno sudario s parom kojem se padobran nije pravilno otvorio.

- Preminula su dvojica muškarca u 30-im i žena u 50-im godinama. Na terenu su istražitelji - izvijestili su i napomenuli kako u ovoj fazi istrage ne mogu dati opširnije informacije.

Svjedoci su kazali kako su vidjeli da je jedan padobran bio zapetljan u zraku i da se nije otvarao.

- Gledao sam kako čovjek slobodno pada sve dok nije nestao iz drveća. Nisam vidio nikog u blizini, no bilo je vrlo visoko, a možda su se sudarili dok su bili još više.

Skydive Australia, tvrtka zadužena za taj skok padobranom, naglasila je kako je samostalni padobranac bio 'vrlo iskusan instruktor koji je imao preko tisuću skokova'.

- Druge dvije žrtve zajedno su skočile: veoma iskusan instruktor i njegov klijent - priopćili su i izrazili sućut obiteljima preminulih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 08:47