ŠOKANTAN POSTUPAK

VIDEO: E OVO SE ZOVE FAT BURNING! Kineskinje poludjele za novom metodom mršavljenja: Zamotaju ih u ručnike, zaliju alkoholom, a onda - zapale!

 Screenshot

Kineski saloni ljepote imaju novi trend skidanja kilograma, a klijenti se toj opasnoj metodi masovno podvrgavaju kako bi izgledali ljepše.

Naime, kozmetičari iz Pekinga se kunu da terapija vatrom polučuje vrhunske rezultate, a sastoji se od umatanja osobe u ručnik koji se potom zapali.

Tvrde kako mušterije mogu tim tretmanom izgubiti do 10 kilograma mjesečno, a svaki tretman košta, ovisno o salonu, minimalno 2000 juana (nešto manje od 2000 kuna).

Novi tretman sve je popularniji u kineskoj metropoli, a na društvenim mrežama se često nudi u promotivnim paketima.

Ipak, neki su ostali šokirani drastičnim mjerama koje se koriste u ime ljepote.

Žena po imenu Li Xin za Beijing Youth Post kazala je kako je bila na terapiji vatrom u 'Shen Nilaiya Beauty Body Weightloss Centru' 23. ožujka.

Video prikazuje ženu umotanu u ručnik poput mumije, a njezine nadlaktice, bedra i stražnjica se vide kako gore.

Vlasnica salona objasnila je novinarima kako terapija vatrom radi na principu dva sloja mokrih ručnika pošpricanih alkoholom, od kojih se gornji zapali i pusti neko vrijeme da gori.

Također, savjetuje da ju je najbolje ponoviti desetak puta kako bi se najbolje vidjeli rezultati.

Svaki tretman u ovom salonu košta od 4800 do 5800 juana, a nude popust ako namjeravate platiti više od 10.000 juana (nešto manje od 10.000 kuna), pa sveukupno postupak ne košta više od 30.000 juana (gotovo 30.000 kuna).

Unatoč sve popularnijoj metodi mršavljenja, mediji pišu kako licence za obavljanje ovakvih tretmana često nedostaju te kako takvo što dovodi klijente u opasnost.

Naime, novinari su ušli u nekoliko sličnih salona i većina osoblja nije imalo licencu, a objasnili su kako svatko može to raditi ako nauče vještinu.

Prošlog travnja jedan je muškarac zaradio teške opekline prilikom terapije vatrom. Prošlog siječnja žena sa sjeveroistoka Kine zadobila je ožiljak preko lica iz istog razloga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 20:08