NEPOGREŠIVI ZELENI VAL

VIDEO: NEVJEROJATAN POTHVAT VOZAČA UBERA U pola sata vožnje gradom prošao je kroz čak 236 zelenih svjetala zaredom, a onda je otkrio svoju tajnu

 Screenshot / YouTube

Vozite li gradom, onda znate da nije lako pogoditi ni tri zelena svjetla zaredom u prometu, osim ako se, naravno, ne nalazite na, primjerice, zagrebačkom Zelenom valu. Međutim, američki vozač Ubera, Noah Forman, uspio je 3. prosinca pogoditi ne tri ili četiri zelena svjetla u gradskom prometu, već njih čak 236!

Za osvajanje što većeg broja semafora sa zelenim svjetlom i vožnju bez stajanja Forman se zainteresirao 2014. kad je vidio snimku vozača koji je prošao 55 zelenih svjetala u komadu.

‘Jednostavno sam pomislio da mogu biti bolji od toga. Nakon nekoliko godina vožnje, naučite po kojem se principu pale i gase semafori’, rekao je za CNN.

Forman je od 2005. radio kao taksist poznatih njujorških žutih taksija, a na internetu se proslavio kad je prije dvije godine postavio video kako prolazi kroz sto zelenih svjetala zaredom. Sa svojim ‘hobijem’ nastavio je i kad je počeo raditi za Uber, a brojka je svaki put bila sve viša.

‘Morate voziti jednolično, približno stalnom i nepromjenjivom brzinom i mjeriti vrijeme kako se nigdje ne biste morali zaustaviti. U određeno vrijeme svjetla se pale jedno za drugim’, rekao je.

Njegov sljedeći cilj je proći kroz 500 uzastopnih zelenih svjetala, no nigdje mu se ne žuri. Naglašava da je iznimno važno pritom ne prekršiti zakon i smatra da u ovom slučaju jurcanje i velike brzine ne bi ni pomogle.

Iz ureda javnog prijevoza New Yorka nisu mogli ni potvrditi ni negirati Formanovo dostignuće.

U videu pogledajte cijelu vožnju od gotovo 30 minuta, od Harlema do Sohoa:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 01:43