VIRALNA SENZACIJA

HOĆE LI OVO POSTATI VEĆA SENZACIJA OD GANGNAM STYLEA? Bizarna, ali nevjerojatno zarazna pjesmica najnoviji je hit na internetu

 Piko-Taro / YOUTUBE

DJ Piko-Taro, izmišljeni lik japanskog zabavljača Kazuhika Kosake, autor je pjesme Pen-Pineapple-Apple-Pen, najnovije viralne senzacije o kojoj internet ne može prestati pričati, prenosi BBC.

Pjesma je vrlo jednostavna, ima svega tri stiha, no što oni znače, nitko ne može odgonetnuti. 'I have a pen. I have an apple. Apple-pen! I have a pen. I have [a] pineapple. Pineapple-pen! Apple-pen. Pineapple-pen. Pen-Pineapple-Apple-Pen', glase riječi pjesme na engleskom.

Kako nastane pjesma o spajanju olovke s ananasom i jabukom, pitate se? 'Kada sam skladao ovu glazbu i igrao se, jednostavno sam je pjevao brzo', rekao je Kosake putem Twitter profila fiktivnog DJ-a.

Kada se pobliže prouči, Pen-Pineapple-Apple-Pen (PPAP) zapravo ima sve sastojke potrebne da bi video ili pjesma postala viralna. PPAP posjeduje zarazan ritam, šaljive riječi i jednostavnu plesnu koreografiju. Ukratko, PPAP je kompletni paket.

Od trenutka kada se prvi puta pojavio na YouTubeu, spot za pjesmu PPAP pogledan je više od sedam milijuna puta, no kada ga je humoristična stranica 9GAG objavila na svojoj Facebook stranici, tamo je pregledan više od 55 milijuna puta.

Popularnosti videa sigurno nije naškodilo što ga je Justin Bieber podijelio na svojem Twitter profilu gdje je vidoe proglasio svojim najdražim videom na internetu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:14