DOBRO PROMIŠLJENO

LANAC BRZE HRANE ODUŠEVIO GENIJALNIM POTEZOM NA DRUŠTVENIM MREŽAMA Na Twitteru su još od 2008., ali tek je sad otkriveno zašto prate samo 11 ljudi

 
 Jacky Naegelen / REUTERS

Kao što Coca Cola krije neizostavne sastojke svog napitka kao zmija noge, jednako tako KFC ljubomorno čuva recept za umak u kojem marinira svoju čuvenu piletinu. Pitate li Amerikance, radi se vjerojatno o dvjema najvećim gurmanskim misterijima u zemlji.

I dok o sastojcima možemo samo nagađati, korisnike društvenih mreža ovih je dana apsolutno oduševilo otkriće i potez KFC-ja. Osmislili su genijalan marketinški potez izgrađen na temelju poznatih ‘11 tajnih začina i mirodija’ ('11 secret herbs and spices').

Tek nedavno je korisnik Twittera @Edgette22 uočio njihov genijalan potez kad je shvatio da službeni račun KFC-ja, koji ima 1,21 milijun fanova, sam prati samo 11 ljudi. Ali ne običnih ljudi.

KFC prati šest muškaraca koji se zovu Herb i svih pet članica nekad slavnog pop benda Spice Girls. Pojednostavljenim rječnikom KFC prati 11 herbova i spajsica čime se referiraju na svoj opis slavnog umaka: ‘11 secret herbs and spices’.

U roku od devet sati otkako je izvjesni Edge primijetio ovu genijalnost, njegova je objava dobila gotovo 200.000 lajkova i 2.000 komentara, a podijeljena je gotovo 100.000 puta. U trenutku pisanja ovog teksta brojke su značajno porasle i sad govorimo o gotovo 800.000 lajkova, više od 300.000 podjela i 4.500 komentara.

Čitatelji su oduševljeni potezom KFC-ja i svi se slažu u jednom - čovjeku koji je zadužen za uređivanje društvenih mreža tvrtke treba dati povišicu!

Što se tiče Herbova koje KFC prati na Twitteru, radi se o Herbu Scribneru iz DeseretNews.com, igraču Green Bay Packersa Herbu Watersu, treneru na Sveučilištu Santa Clara Herbu Sendeku, vijećniku Los Angelesa Herbu Wessonu Jr i legendarnom jazz glazbeniku Herbu Alpertu. Spajsice su, naravno, Scary, Posh, Baby, Sporty i Ginger, piše Daily Mail.

Screenshot / Twitter

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 08:26