ZRELI ZA REVIZIJU

VIDEO: 'OVO JE NAJGORI OGLAS ZA POSAO U POVIJESTI!' Kad službenici Ministarstva financija glume u reklami za zapošljavanje, rezultat je - nevjerojatan

 Facebook

Reklamni video-spot australskog ministarstva financija kojim traže pripravnike, snimljen u amaterskoj maniri, izazvao je takve reakcije na društvenim mrežama da se na reklamu osvrnuo čak i BBC, koji se pita radi li se o najgorem oglasu za zapošljavanje u povijesti.

U oglasu se pojavljuju pravi zaposlenici koji pokušavaju glumiti zadane uloge, kako bi dočarali zamišljenu poruku o uzbudljivim i izazovnim radnim mjestima u državnoj administraciji. Kako je kazao glasnogovornik ministarstva za australski ABC, trominutni video imao je cilj pokazati "raznovrsnost radnih, kulturalnih i društvenih iskustava" koje mladi ljudi s diplomom mogu očekivati ako se jave za posao u toj ustanovi.

No, neuvjerljiva gluma i izvještačene rečenice u videu čije je izrada koštala 4.000 australskih dolara izazvali su val nezadovoljstva. Među komentarima na službenoj Facebook stranici australskog ministarstva jedan se komentator pitao tko je to platio i da on želi povrat novca.

Scenarij je nevjerojatan - jedna od službenica koja se pojavljuje u reklamnom spotu govori: "Hej ljudi, upravo sam krenula dolje po paleo krušku i kruh od banane. Hoće li mi se netko pridružiti?' Njezina kolegica pak na to odgovara: "Ne, hvala, to je malo preekstravagantno za mene", a potom dodaje da je upravo krenula na sastanak mreže aboridžinskog osoblja.

U scenarij su uvrštene i poruke potencijalnim kandidatima koje bi, zacijelo, trebale svjedočiti da su više nego dobrodošli na radnom mjestu u državnoj administraciji. Tako doministar u jednoj sceni govori kolegici: "Hej, ovogodišnji diplomci su izvanredni, čuo sam fantastične izvještaje o njihovom radu".

Jedan korisnik Reddita komentirao je da je "video oglas Ministarstva financija - distopijska noćna mora".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 11:31