NOVA REGULACIJA PROMETA

VIDEO: UŽICE DOBILE KRUŽNI TOK, NEKI GRAĐANI POSVE ZBUNJENI OVOM INSTALACIJOM 'Za neke je ovo znanstvena fantastika...'

 
 Screnshot / Twitter

Srpski grad Užice u ponedjeljak je, prema objavi korisnika Twittera, dobilo svoj prvi kružni tok. To vjerojatno ne bi bila vijest da se nije našao netko tko je snimio potpuno zbunjene građane koji nisu sigurni kojim se smjerom moraju kretati.

Marko Dejić snimio je kratki video vožnje po novom kružnom toku u Užicama, a snimka je postala totalni hit na društvenim mrežama. Neki građani nikako ne shvaćaju što im se to sad našlo nasred raskrižja i kako koristiti tu novu instalaciju. To možda govori o tome koliko neki Užičani putuju u druge gradove, da ne kažemo zemlje, obzirom da je kružni tok standardni oblik regulacije prometa.

'Užice dobile kružni tok, za neke je to znanstvena fantastika. Evo jednog kao dokaz, hoće gospodin skrenuti lijevo pa se malo zamrsio...', napisao je uz objavu.

Osnovno pravilo kružnog toka je propuštanje vozača koji se već nalaze u kružnom toku i vožnja desnom stranom u označenom smjeru. No, na ovoj snimci nije to svima bilo jasno.

Naravno, na društvenim se mrežama razvila jako zabavna rasprava. ‘Fali fontana koja pjeva i prelijeva se’, ‘Ovo kao da su se djeca igrala’, ‘Ovaj bolje da ne dolazi u Beograd kolima’ i ‘Sve bih rekao da je to gospođa’, samo su neki od komentara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:50