IGRA PERCEPCIJE

FOTO: JEZIVA OPTIČKA ILUZIJA Pogledajte sliku i što prvo vidite, otkrit će mnogo o vama

 Instagram

Optičku iluziju koju vidite na slici naslikao je američki ilustrator Charles Allan Gilbert 1892. godine, kad je imao 18 godina. Popularna je postala nakon što ju je objavio magazin Life. Odonda se širi medijima, a kasnije i internetom.

Pogledajte sliku i zapamtite što ste vidjeli na prvi pogled.

all is vanity!! #charlesallangilbert #art #vanity #skulls

A photo posted by @harpyia_inferi on

Radi se o dvoznačnoj iluziji gdje možete vidjeti više od jedne stvari na slici. Pogledate li sliku iz daljine, vidjet ćete lubanju. Fokusirate li se na detalje, vidjet ćete ženu koja se gleda u ogledalu.

Međutim, osim što slika ima svoju priču, ona također govori nešto o vama, ovisno o tome što ste prvo ugledali - lubanju ili ženu.

Ako ste prvo vidjeli lubanju…

...strastveni ste i snažni, slobodnog duha, neustrašivo donosite odluke i imate sve karakteristike dobrog vođe. Premda lubanja najčešće asocira na nešto loše, u ovom slučaju to nije tako. Vi ćete preživjeti sve za nedaće i iz njih ešto naučiti i izvući ono najbolje.

Čvrsto stojite na zemlji, racionalni ste, ali cijenite život i duhovni razvoj. Više volite sami provoditi vrijeme nego u lošem društvu ili ispraznim druženjima. Nekad će vas ponijeti materijalizam i strast prema stjecanju bogatstva, no zahvaljujući razumu najčešće na vrijeme znate reći ‘dosta’.

Ako ste prvo vidjeli ženu…

...nježna ste, romantična duša koja jednim dijelom živi u oblacima. Skloni ste sanjarenju, mašta vam radi sto na sat i često analizirate sve oko sebe. Nedostaje vam samopouzdanja pa ste ponekad pesimistični i pamtite samo ono loše, a zaboravljate dobro.

S druge strane ste pedantni i organizirani. Volite umjetnost i sve što je lijepo. Štoviše, oko sebe i u svemu ćete pronaći nešto lijepo pa za vas ne postoje ružni ljudi ili ružne stvari. Točno znate u kakvom svijetu živite i sami ste donijeli odluku da taj svijet promatrate kroz ružičaste naočale.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 02:02