INFRACRVENA KAMERA

VIDEO: SNIMKA LETEĆEG OBJEKTA KOJU NITKO NE MOŽE OBJASNITI Vojni piloti snimili nevjerojatan prizor, mnogi vjeruju da se radi o vanzemaljcima

 Screenshot / YouTube

Pilot helikoptera čileanske ratne mornarice snimio je s kamerom svojeg helikoptera prizor koji je jako teško objasniti, za kojeg mnogi vjeruju kako se radi o dokazu postojanja vanzemaljaca.

Pilot i tehničar letjeli su 14. studenog 2014. uz obalu Čilea u svojem Airbus Cougaru, kada su primjetili nešto neobično na nebu, i odlučili upariti brzinu se nepoznatim objektom, koji se kretao 130 čvorova.

Tehničar je u sklopu leta bio testirao svojstva infracrvene kamere koju je nosio helikopter, koju su potom okrenuli na neidentificirani leteći objekt. Nakon nekoliko minuta, uočili su kako je objekt dvaput ispustio neku vrstu tekućine ili plina topliju od okolnog zraka, što se jasno vidjelo kao velika crna mrlja na infracrvenoj kameri.

Snimka je predana čileanskom Odboru za izučavanje zračnih fenomena, koji je zaključio kako se radi o neidentificiranom zračnom fenomenu.

Američka novinarka Leslie Kean, koja istražuje NLO-e, uvjerena je kako se radi o snimci NLO-a kakva do sada nije zabilježena.

Iako neidentificirani leteći objekt - NLO - teoretski može biti vanzemaljskog podrijetla, svi NLO-ovi koji su na kraju identificirani bili su ili prirodni fenomeni, ili predmeti načinjeni ljudskom rukom, ili prevare.

Francuski istražitelji zaključili su kako se najvjerojatnije radi o zrakoplovu srednjeg dometa koji je ispuštao otpadnu vodu iz kabine prije slijetanja na aerodrom u Santiagu, no čileanski Odbor odbacio je tu interpretaciju jer NLO nije opažen na primarnom radaru helikoptera, a ispust je ostao visiti u zraku, oko kilometar iznad tla.

No, moguće da se radilo o vojnom zrakoplovu nevidljivom za radar koji je ispustio gorivo, kao što je moguće i da radar zbog neke greške nije uočio obični putnički zrakoplov. Ispust toplije vode ili vodene pare na višoj nadmorskoj visini mogao bi ostati 'visiti' u zraku, pogotovo potpomognut termalnim stupom zraka.

Brojna viđenja NLO-a u SAD-u, na kraju se ispostavilo, bila su eksperimentalne vojne ili znanstvene letjelice, koje su bile pod oznakom tajnosti. Vlasti su često znale o čemu se radi no nisu mogle javno objaviti svoje spoznaje, što je poticalo teorije zavjera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:52