NEVOLJE U MAKSIMIRU

Čale ne dolazi, Pokrivač na čekanju! Carrasco ide na pripreme, Calello i Peko na posudbu

Vrte se u Maksimiru imena potencijalnih pojačanja, vrte se imena onih koji odlaze, no, zasad je sve ostalo na jednom imenu - Mehmedu Alispahiću. Koji je otišao, u Rijeku.

Čeka se službeni početak prijelaznog roka, tada će se zakuhati. Zasad je izvjesno da će modri dres odjenuti Zvonko Pamić, sve ostalo je u magli. Pa tako i dolazak Hrvoja Čale.

Iako se prošloga tjedna činilo da je on vrlo blizu Maksimiru, sad se priča okreće u sasvim drugom smjeru. Wolfsburg otprije nekoliko dana ima novog trenera Dietera Heckinga, pa nije nemoguć čak niti potpuni prevrat da Čale, koji je i sam već prekrižio mogućnost ostanka među Vukovima, na kraju i dalje nosi dres toga kluba. U svakom slučaju Čale nije bliže Dinamu no što je bio, na njegov konačni odgovor još će trebati pričekati.

Ipak, činjenica da Dinamo traga za alternativnim lijevim bekom, i da se ta potraga intenzivirala, pokazuje da i u Dinamu sve manje očekuju Čalin dolazak.

Intrigira, pak, situacija Nikole Pokrivača. Nitko danas u Maksimiru ne zna konkretno reći što će biti s njim i kakav mu je danas status. On nije, poput Jerka Leke, onako formalno vraćen u momčad Jurčićevim dolaskom, ali nije niti dalje poznato gdje je. Je li i dalje suspendiran pa će i na proljeće trenirati s juniorima, ili je sad, barem formalno, član prve momčadi?

Kruno Jurčić cijeni Pokrivačeve igračke kvalitete, međutim, u situaciji kad ima puno veznih igrača teško da bi mu se još i on uklopio u momčad. Ali ono što je u cijeloj priči najvažnije, Pokrivač ima ugovor još dvije i pol godine, Dinamo ga mora plaćati, a kako se kaže, najskuplji je igrač koji ne igra.

Teško je očekivati da bi Pokrivač u takvoj situaciji pristao na jednostrani raskid ugovora, kao što je recimo učinio Alispahić. Klupski bi čelnici, pak, bili najsretniji da mogu taj ugovor nekako 'prebiti’ i da Pokrivač ode nekamo na posudbu barem do ljeta, te da taj klub preuzme barem dio njegovih potraživanja. Naravno, takav je klub, pogotovo u Hrvatskoj, teško pronaći.

Definitivno, odnos Dinamo - Pokrivač mogao bi prerasti u još jednu maksimirsku trakavicu, a nije isključeno niti da na kraju, za mir u kući, Pokrivač ipak ode s momčadi na pripreme u Tursku. No, to je ipak zadnja opcija.

Osim Pokrivača upitni su i statusi Peke, Calella i Carrasca. Dok je izvjesno da će Čileanac ostati s Modrima i na proljeće i pokušati se nametnuti, Pekina i Calellina budućnost u Dinamu nije sigurna. Obojica bi već u siječnju mogli na posudbe. ..

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:15