BURNA NOĆ

FOTO: ZAGREB Telefoni ne prestaju zvoniti, vatrogasci intervenirali 500 puta

Kako se doznaje od vatrogasaca, telefoni ne prestaju zvoniti
 Ranko Šuvar / CROPIX

ZAGREB - Olujni vjetar tijekom noći i jutra rušio je stabla na kuće i prometnice te odnosio krovove, a dijelom gradskih prometnica vozi se otežano, doznaje se jutros u zagrebačkoj vatrogasnoj postrojbi i policiji.

Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba od sinoć je imala više od tisuću poziva građana, a vatrogasci su izašli na više od 500 intervencija.

FOTO: Vjetar ruši stabla, pao prvi snijeg, orkanska bura zatvorila autoceste, a u Opatiji ozlijeđeno troje učenika! U Zagrebu se urušila zgrada Paromlina

Kako se doznaje od vatrogasaca, telefoni ne prestaju zvoniti, a građani najviše zovu zbog rušenja stabala na kuće, automobile, prometnice te zato što im je olujni vjetar odnio krov.

Olujno nevrijeme uzrokovalo je i probleme u prometu, pa je za promet zatvorena dionica od Britanskog trga do Hercegovačke ulice. Otežano se prometuje Novakovom ulicom, Bosanskom ulicom, Vrapčanskom ulicom, ulicom Štefanovec, ulicom Vrhovec, Oporovečkim dolom te Čulinečkom ulicom, doznaje se u zagrebačkoj policiji.

Gradski ured za upravljanje u hitnim situacijama izvijestio je kako je olujni vjetar prijepodne odlomio dio limenog krova sa zgrade u kojoj se nalaze Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića i zagrebačka XVIII. gimnazija u ulici Matije Mesića, ali da za učenike nema opasnosti.

U tom uredu, čiji su djelatnici na mjestu događaja, kažu kako je pozvana policija kako bi ogradila vanjski prostor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 09:18