DIGITALNA NOSTALGIJA

VIDEO Evo kako bi izgledali Google i Twitter da su se prvi put pojavili 1985. godine

 YouTube
U duhu nostalgije za izgubljenim vremenom, pojavio se redizajn je najpoznatijih primjera korištenja računala danas - Google, Twitter i popularnu igricu Angry Birds - u kojima izgledaju kako bi izgledali u doba BBS-ova

Računala danas su zadnja riječ tehnike, internet je sveprisutan, i ne možemo niti zamisliti svijet bez Google-a, Twittera i pametnih telefona. No, nije uvijek bilo tako. U 80-im godinama prošlog stoljeća, internet je bio u povojima, a ljudi su umjesto internetu pristupali BBS servisima, serverima sa ograničenim sadržajem na koje se izravno spajalo modemom.

U duhu nostalgije za tim izgubljenim vremenom, stranica squirrel-monkey.com redizajnirala je najpoznatije primjere korištenja računala danas - Google, Twitter i popularnu igricu Angry Birds - da izgledaju kako bi izgledali u doba BBS-ova, piše Daily Mail .

Tri kratka YouTube videa predstavljaju zamišljene verzije popularnih servisa i programa u 1985. godini.

Grafika je rudimentarna, Google logo nacrtan je uz pomoć slova i brojki , a prikazi čak sadrže i neke šale na račun tog perioda.

Među najpopularnijim vijestima na 'Google'-u se tako pojavljuje vijest kako je 'Ronald Reagan greškom posjetio Belgiju', i kako je 'Al Gore izmislio internet', a u pretrazi 'zabavnih stvari', retro-Google nudi 'Cool citate iz Poroka Miamija'.

Na retro-Twitteru korisnici se dive 'pravom prenosivom telefonu' koji teži samo 'par kilograma', te kameri za snimanje usporenih snimki koja 'obara svjetski rekord' sa snimljenih 60 sličica u sekundi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 20:20