MIHO BOŠKOVIĆ DRUGI

Stiglo veliko priznanje kapetanu Barakuda: Josip Pavić najbolji je vaterpolist na svijetu!

 Drago Sopta / CROPIX

Šlag na velebnu tortu hrvatskog vaterpola u godini na izmaku. Godinu koja je bila, kada je o vaterpolu riječ, doista samo naša, hrvatska. Ove smo godine imali dva kluba na Final Fouru Lige prvaka. Imali smo i dvojicu igrača koji su osvojili naslov klupskog prvaka Starog kontinenta (Burić i Sukno). Onda je došlo ljeto, njihovo ljeto. Ljeto Barakuda. Ljeto u kojoj su u udaljenom kazahstanskom Almatyju osvojili Svjetsku ligu. Mjesec i pol kasnije ušli su među besmrtnike, uspinjanjem na londonski Olimp. U prosinac smo ušli bogatiji za Mihu Boškovića, najboljeg Europljanina. Mihina druga nagrada te vrste u posljednjih pet godina.

Konačno danas, u doba kada već odbrojavamo posljednje sate stigla je i završna nagrada. Između Drave i Jadrana živi, korača, pardon po vodi lebdi najbolji vaterpolist na svijetu. Jozo Veličanstveni!

Josip Pavić najbolji je vaterpolist svijeta u olimpijskoj godini 2012! Glasovanje pod pokroviteljstvom i u organizaciji FINA-e (Svjetske organizacije vodenih sportova) počelo je 3. prosinca. Kandidata je bilo pet. Dvojica Hrvata, Pavić i Bošković, Talijan Stefano Tempesti, Crnogorac Aleksandar Ivović i Srbin Andrija Prlainović. Nije prošlo ni pet-šest dana kada nas je zazvao Tamas Gyarfas, bivši predsjednik Mađarskog plivačkog saveza, član Ureda FINA-e i urednik časopisa FINA Magazine koji tehnički provodi samo glasovanje.

- Vaš Pavić je najbolji na svijetu! Glasovanje još traje, ali smo u prvih nekoliko dana dobili kao nikad puno glasova te se Pavić toliko odvojio da je neuhvatljiv. Prenesite mu čestitke, ali držite informaciju tajnom dok izbor i službeno ne završi.

Dobru vijest garniranu čestitkama prenijeli smo najboljem vaterpolistu svijeta. Njegova prva? Klasični Jozo...

- Aha, dobro, neću ja nikom reći. Ma, ni ženi!

- Ne ja, Hrvatska! Stvarno tako mislim. U redu, neću lagati i čemu lažna skromnost, jasno da mi godi i da je lijepo ovakvo priznanje. Međutim, doista, da je izabran Miho ili bilo tko drugi od nas 13 iz Londona, ne bi bilo nezasluženo. Zato jer smo samo zahvaljujući momčadskoj igri osvojili zlata, da je jedan kotačić samo zakazao, zlata ne bi bilo.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:24