RAZOČARANI IZBORNIK

'IGRAMO SEBIČNO, SAMI SEBI POSAO OTEŽAVAMO VIŠE OD SUPARNIKA' Gudelj ljut na igrače

 Josko Ponos/ CROPIX

- Što ćeš, ne možeš se u gol ušetati – prilično je zdvajao izbornik Gudelj na putu prema svlačionici. – Nedostaje nam kolektivne igre. Rusija je u nastavku susreta pala totalno, ali ni to nismo iskoristili. A stvarno smo bili bolji. Što vrijedi kad nemamo realizacije. Ne smijemo biti sebični. Činjenica je da sami sebi posao otežavamo više od protivnika...

Šuker i Mamić požurili su na avion u Beč, sigurno nisu cvali od zadovoljstva. A Bedi je u ulozi šefa ekspedicije podvukao:

- Bez dvojbe smo najbolji u skupini, jedino nismo precizni...

Nadali smo se da će ovo biti jednostavnija utakmica od one nedjeljne s Talijanima, no opet se ispostavilo da Hrvatima manje odgovaraju takmaci koji su također skloni igri. A Rusi su takvi, odreda školovani, brzi, kompletni.

Kad se sve zbroji, bili smo za nijansu uvjerljiviji. Nijanse su nas dijelile od gola čim je Roguljić ukrao loptu za Halilovića, no takmačeva uža obrana se sredila, skupila i obranila... Nevjerojatno, ali istinito: djelujemo i moćno i raštimano!

- Komanda radi dobro, sada je najvažnije bilo ne izgubiti. Ovisimo sami o sebi, to smo željeli. Italija? Pripremit ćemo se na njen stil – izjavio je strateg s kontra klupe Homuha u mikrofon ruske televizije.

Naše igrače smo pitali: Što ne valja i kako dalje?

- Ne znam kako će sve ovo završiti, ne ide nam u napadu, ovdje je sasvim različito nego nedavno u elitnom kolu u Dalmaciji, gol je potpuna nepoznanica! – tuži se Halilović. – Usprkos svemu, još sanjam polufinale.

Duje Ćaleta Car u borbu za medalje je gotovo uvjeren:

- Zašto ne bih bio, mora već jednom procuriti!

Marko Stolnik imao je gromoglasnu potporu oca i rođaka iz Donjeg Ladanja. Komentar nastupa?

- Dobit ćemo Ukrajinu i plasirati se na SP!

Svi su nestrpljivo čekali rezultat dvoboja Italija - Ukrajina, svjesni da nam kapu kroje i drugi...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 02:47