JE LI UBIJEN JER JE ZNAO ISTINU O POKOLJU?

Ministar Ostojić: Tijelo bivšeg specijalca Benete bit će ekshumirano

Beneta je bio jedan od trojice bivših policijskih specijalaca optuženih za ratni zločin u Gruborima

ZAGREB - Ministar unutarnjh poslova Ranko Ostojić izjavio je danas da će se ekshumirati tijelo bivšega policijskog specijalca Igora Benete s obzirom na sumnje oko njegove smrti.

Ostojić je krajem ožujka izjavio da je internom istragom utvrđeno da je Beneta počinio samoubojstvo.

Nevladine udruge Documenta, Građanski odbor za ljudska prava (GOLJP) i Centar za mirovne studije zatražile su nakon toga temeljitu istragu jer tvrde kako "postoji niz ozbiljnih indicija koje upućuju na kontradikcije u zaključku MUP-a".

Ostojić je danas novinarima ispred Vlade objasnio da je prošlu izjavu o samoubojstvu Benete dao na temelju izvješća unutarnje kontrole MUP-a te da je o tome obavijestio Državno odvjetništvo Republike Hrvatske koje će "napraviti dodatni izvid - ekshumaciju i provjeriti sve na sudskoj medicini" kako bi se izbjegla bilo kakva sumnja.

Beneta je bio jedan od trojice bivših policijskih specijalaca optuženih za ratni zločin u Gruborima, selu u blizini Knina u kojemu je nakon akcije "Oluje" ubijeno šestero srpskih civila.

Lani u travnju pronađen je obješen u šumi na zadarskom području. Policija je izvijestila da je riječ o samoubojstvu, no u posljednje vrijeme sve su glasnija nagađanja da je Beneta ubijen kako ne bi svjedočio protiv suboraca te da se to pokušava zataškati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 12:12