TKO JE CERNOGORAZ?

GODINA IZ SNOVA Bio je u transu kada je osigurao London, a na kraju je poslužio olimpijsko zlato!

Prošla godina bila mu je godina iz snova - osim osvojene kvote, suprugu Sabinu odveo je pred oltar, rodila mu se kćer, ali 2012. će zauvijek ostati posebna

Tata Valter i sam je bio strijelac i glavni je krivac što je mali Giovanni uzeo pušku u ruke. Ali kada je prije 15 godina započeo lov na glinene golubove, nije ni sanjao o Olimpijskim igrama. No, godine rada i odricanja su se isplatile. Od trećeg juniora svijeta 2002. dogurao je do pobjednika Svjetskog kupa 2011. Ali više od zlatne medalje, srce je grijalo saznanje da je izborio svoje prve olimpijske igre.

Prošla godina bila mu je godina iz snova - osim osvojene kvote, suprugu Sabinu odveo je pred oltar, rodila mu se kćer, ali 2012. će zauvijek ostati posebna. S olimpijskim zlatom oko vrata vraća se u svoj Novigrad iz kojeg su i naše rukometašice otišle u London po svoje olimpijske snove.

Znalo se da bi Giovanni mogao, uostalom najavio je velike stvari na Europskom prvenstvu u svibnju. S Cipra se vratio kao dvostruki europski prvak - pojedinačno i momčadski, porazivši Giovannija Pelliela (Italija), trostrukog osvajača olimpijskih odličja (dva srebra i bronca) i Rusa Alekseja Alipova, olimpijskog pobjednika iz Atene i brončanog u Pekingu. Aktualni olimpijski pobjednik, aktualni do jučer, Čeh David Kostelecky bio je tek 11.

Giovanni je nanizao sve "velikane" i s te strane je puno mirnije čekao prvi olimpijski nastup.

- Poznam konkurenciju i znam da će biti strašno. Ipak su to olimpijske igre. Ali ja sam dobro odradio pripreme, potpuno sam spreman, jedino da ne napravim neki glupi promašaj. Cilj mi je ulazak u finale, a onda je sve moguće - pričao je uoči odlaska u London kombinirajući treninge s radom u obiteljskom restoranu u Novigradu.

Tako je to u sportovima u kojima se ne vrti veliki novac. Da bi imao od čega živjeti, a posebno ako imaš obitelj, moraš raditi. I zato ga je u danima prije odlaska na Olimpijske igre bilo teško 'uhvatiti'.

Ali kao i mnogi drugi roditelji koji su sve ili jako puno uložili u karijeru svoje djece, nisu se žalili. Satisfakciju, najbolju moguću, dobili su u ponedjeljak. Njihov sin je - olimpijski pobjednik!

Recept za uspjeh? Ljubav i godine i godine rada, a prije Londona je u slagalicu uspjeha stavio i jedan bitan detalj. Otišao je u Padovu...

- Zato što su u Padovi iste mašine kakve će biti na Igrama, iste mete, brzina goluba, pa da uhvatim filing - rekao je će stasiti mladić s mora.

I uhvatio ga je, uhvatio je pobjednički osjećaj i sve nas "poslužio" olimpijskim zlatom. A supruga Sabina, sin Leonardo i kćer Eva te roditelji u Novigradu mogli su početi spremati feštu. Za svog zlatnog Đanija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:16