MOURINHO LIKUJE

'Ovo mi je bio najteže osvojeni naslov prvaka. Nitko nam ništa nije poklonio, pa ni Athletic...'

 AP

Drugi dan mjeseca svibnja je bio jedan od rijetkih kada su kamere mogle uhvatiti trenera Real Madrida nasmijanog od uha do uha, a sve zbog osvojenog naslova prvaka Španjolske...

- Bilo je iznimno teško, ali sretni smo. Naši su navijači patili zbog nas cijele sezone. Imali smo njihovu podršku koja nam je bila potrebna da ostanemo mirni i sretni - rekao je Mourinho nakon svog sedmog naslova u domaćem prvenstvu s četiri različita kluba.

- Ovo mi je sedmi naslov i presretan sam zbog njega. Ovo mi je bio najteže osvojeni naslov prvaka. Nitko nam ništa nije poklonio, pa ni večeras Athletic.

Real Madrid do kraja sezone ima još u gostima Granadu i u posljednjem kolu kod kuće Mallorcu.

- Nadam se da će navijači u posljednjoj utakmici sezone na Santiago Bernabeuu odati priznanje igračima, jer su ga oni u potpunosti zaslužili - zaključio je Mourinho.

Ronaldo: Zaslužili smo naslov jer smo bolji od Barcelone

Pobjedom od 3-0 u gostima kod Athletica u Bilbau nogometaši madridskog Reala i službeno su osigurali naslov prvaka, a presretan je prvim osvajanjem Primere bio Cristiano Ronaldo...

Najbolji strijelac Reala okrunio je još jednu fantastičnu golgetersku sezonu i konačnim osvajanjem španjolskog prvenstva.

- Nevjerojatno sam sretan jer mi je ovo prvi naslov prvaka u Španjolskoj. Ostvarili smo naš cilj i zato sam jako uzbuđen. Bilo je vrlo teško jer smo u Barceloni imali velikog suparnika i zbog toga je ovaj uspjeh još značajniji. Bili smo bolji od njih cijele sezone i sada nakon 10 mjeseci mukotrpnog rada osjećamo ponos i sreću. Osobno sam silno želio ovaj trofej, a ako do kraja uspijem biti i najbolji strijelac tim bolje, no ne zamaram se više toliko s tim naslovom – izjavio je za klupsku internet-stranicu Ronaldo.

Prvi naslov Reala nakon 2008. godine oduševio je i kapetana Ikera Casillasa koji u noći velikog slavlja nije želio komentirati izjave trenera Barcelone kako su suci Kataloncima prekasno počeli dosuđivati kaznene udarce, te indirektno taj razlog označio kao jedan od ključnih u neuspjehu katalonske momčadi ove sezone u Primeri.

- Ne osjećam potrebu razgovarati s Guardiolom jer je ovo veliki dan za Real. Dominirali smo cijele sezone i ne pridajem važnost više nikakvim izjavama Barcelonina trenera – poručio je kapetan “kraljeva” uz opasku da slijedi nova era vladavine Reala u Španjolskoj.

- Imali smo uspona i padova ali na kraju smo ipak zaslužili prvo mjesto. Bilo je teških mečeva posebno u zadnje vrijeme na Camp Nouu i Vicente Calderonu, ali bili smo pravi kad je najviše trebalo. Nakon serije uspjeha Barcelone sada je vrijeme na nama da osvajamo u nizu – dodao je Casillas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:07