16 POSTO VIŠE TURISTA

HIT DESTINACIJA Zagreb na drugom mjestu liste gradova s najboljim restoranima

U odnosu na prošlogodišnji kolovoz, Zagreb je zabilježio porast u dolascima za 16 posto i noćenjima za 12 posto. Najviše gostiju stiglo iz Italije, Španjolske, Njemačke, Francuske te Velike Britanije

ZAGREB - Zagreb je u kolovozu posjetilo 97.697 turista koji su ostvarili 149.248 noćenja, što je u odnosu na prošlogodišnji kolovoz porast u dolascima za 16 posto i noćenjima za 12 posto, podaci su Turističke zajednice grada Zagreba .

Taj porast ostvaren je zahvaljujući stranim gostima kojih je u Zagrebu u kolovozu bilo 89.944, ili 17 posto više nego u kolovozu lani, a njihovi 135.372 noćenja je porast za 16 posto.

U glavni grad Hrvatske u kolovozu je najviše gostiju stiglo iz Italije, Španjolske, Njemačke, Francuske te Velike Britanije, navode iz Turističke zajednice grada Zagreba.

Pritom ističu kako je, uz porast dolazaka i noćenja koji se bilježe iz mjeseca u mjesec, Zagreb ovih dana dobio još jedno priznanje - na listi 10 europskih gradova s najboljim restoranima, koju je objavio nizozemski blog Stedentripper.com , Zagreb se našao na drugom mjestu. Ispred Zagreba je Krakov, a hrvatski je glavni grad iza sebe ostavio gradove kao što su Istanbul, Porto, Riga Tallinn, Atena, Budimpešta i mnogi drugi.

Stedentripper.com je, kako se objašnjava, prikupio tri milijuna komentara s popularnih stranica sa savjetima za putovanja TripAdvisor i Yelp , a analizirane su ocjene restorana iz 160 europskih gradova, uzimajući u obzir odnos cijene i kvalitete, ugođaj te uslugu.

U Turističkoj zajednici grada Zagreba izuzetno su zadovoljni postignutim rezultatima koji iznova potvrđuju da je Zagreb postao nezaobilazno turističko odredište, atraktivno posjetiteljima tijekom cijele godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 20:07