Antonio Maurić

 DAMIR KRAJAČ/Cropix
SERIJA TEGOBA

Novi peh mladog Vatrenog: Teže se ozlijedio, upitno je hoće li se vratiti do iduće sezone

Osjetio je snažnu bol i gotovo je sigurno da se radi o rupturi stražnjeg bedrenog mišića
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 15. svibanj 2024. 23:10

Jedina dobra vijest za Zeleno-žute u srijedu bila je odluka disciplinskog suca, koji je Paola Tramezzanija kaznio novčano zbog isključenja protiv Hajduka. Tako će trener Istre moći u petak biti na klupi protiv Varaždina, a svakako je vidljivo da momčad s njime i bez njega pored linije djeluje drugačije.

No, za Tramezzanija je onda na treningu uslijedila dodatna glavobolja oko izbora momčadi za natjecateljski značajan dvoboj s Varaždincima. Naime, kako je Petrusenku stradao list i nema ga do kraja sezone, a Frano Mlinar nije još spreman za visoki intenzitet igre, dodatni je teret formiranju veznog reda bilo kartoniranje Ivana Ćalušića. On će utakmicu u petak preskočiti zbog tri žuta kartona. Sve je to otvaralo prostor mladom reprezentativcu Antoniju Mauriću, koji je djelovao u dobrom tonusu nakon što se oporavio od ozljede mišića.

"Kemijanje" s alternativama

Nažalost, Maurić je na treningu osjetio snažnu bol i gotovo je sigurno da je zadobio rupturu stražnjeg bedrenog mišića. Sukladno tome, kako je Mauriću ovo jedna od brojnih tegoba mišića, a ovaj put vjerojatno s najjačim posljedicama, više neće igrati do kraja sezone. Postoji mogućnost da ne bude spreman niti za početak iduće sezone. Kao da je ušao u kontinuitet problema s ložom, kako se prošle sezone događalo s Mateom Lisicom. Potonji se uspio izvući iz te serije tegoba, radi puno na preventivi i primjetno je kako već tjednima izgleda (opet) brz i motoričan...

Paolo Tramezzani će pored kapetana Slavka Blagojevića morati “izmisliti” neko rješenje za vezni red. Sukladno igri koju forsira, a to je visoki intenzitet i presing čovjek na čovjeka, talijanski stručnjak će vjerojatno morati “kemijati” s nekim igračem druge pozicije, a koji ima fizičke potencijale da “pokrije” poziciju srednjeg veznog. Moguće je da optira za Marija Čuića, no koji, međutim, nije defenzivno na razini za tu poziciju, nego je ofenzivni veznjak.

Tramezzani ne kuka

Pritom treba imati na umu da je vezni red Varaždina jača strana te momčadi, pogotovo s liderom igre Postonjskim, koji “hrani” loptama razigranog hitrog Drožđeka, Šegu, Dabru i ostale ofenzivce...Tramezzani, međutim, nije trener koji će kukati za onima kojih nema u konkurenciji i ističe kako su svi igrači u kadru sposobnosti dati svoj doprinos kad za to dobiju priliku. Zapravo je takav pristup radu učinio razliku u pristupu svih igrača treningu i utakmicama jer se svi osjećaju kao dio momčadi te znaju da ih samo kvalitetan rad na treningu vraća na teren, a dobre igre i tamo ostavljaju.

U tom kontekstu, stručni stožer i igrači su otišli na svojevrsni team building u jedan novotvoreni pulski klub. Kohezija koju je Tramezzani ostvario s igračima je dojmljiva, ali naravno da će epilozi na terenu ovisiti ne samo o borbenosti, nego i o kvaliteti učinka svakog pojedinca. Pritom se u svlačionici nadaju da će, unatoč terminu petka, imati dovoljno glasnu podršku navijača...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. svibanj 2024 23:10