POLICIJA UPOZORAVA

Nova vrsta krađe auta u Hrvatskoj: Lopovi s vozilom za vuču ‘operiraju‘ po javnim parkiralištima

Automobili su ukradeni s parkirališta u Dugom Selu, Dubravi, Maksimiru, Novom Zagrebu...

Vozilo za vuču (ilustracija)

 Profimedia

U Hrvatskoj se pojavio novi trend krađe automobila. Sredstvo za krađu je vozilo za vuču, a lopovi automobile vrebaju na javnim parkiralištima.

Policija je upravo prijavila 22-godišnjaka i 56-godišnjaka koji se sumnjiče da su u 17 navrata, koristeći vozilo za vuču, ukrali više automobila na području Zagreba i Dugog Sela.

Zagrebačka policija sumnja da je dvojac, od studenoga 2023. do travnja 2024., dolazio na javna parkirališta na području Dugog Sela, Dubrave, Maksimira i Novog Zagreba odakle su na zasad nepoznat način otuđili više osobnih automobila bez registarskih oznaka koje su skladištili i potom ih prodavali tvrtki za reciklažu s područja zapadnog dijela grada.

image

Parkiralište, ilustracija

Darko Tomas/CROPIX

Uz to, sumnjiči ih se da su tijekom siječnja i travnja ove godine, koristeći vučno vozilo za prijevoz automobila, otuđili BMW i Renault Lagunu. Oba vozila su zatim prodala tvrtki koja se bavi reciklažom na području Jankomira, piše Hina.

Materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 25.600 eura, a obojica osumnjičenika su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja predana pritvorskom nadzorniku, dok su posebna izvješća dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Sličan slučaj zagrebačka policija zabilježila je i početkom travnja kada je prijavila 22-godišnjaka i 27-godišnjaka koji su u sedam navrata, koristeći vučno vozilo, krali automobile s parkirališta u Maksimiru i Novom Zagrebu i potom ih prodavali reciklažnoj tvrtki, počinivši materijalnu štetu od 12.700 eura.

Uz to, sumnjiče se da su s parkirališta u Balokovićevoj ulici pokušali na identičan način otuđiti BMW talijanskih oznaka, ali su ih u tome spriječili policajci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 15:21