Tako dobra

Dosta vam je suhih komada piletine? Pripremite je na ovaj način i riješili ste problem zauvijek

 Tatiana Volgutova/Getty Images/istockphoto
Umjesto da pileći file narežete na šnicle, napunite ga špinatom i sirom, začinite i uživajte u okusima koje ste do sad možda propustili

Priprema: 15 minuta • Pečenje: 30 minuta • Porcija: 4

PILEĆI FILE PUNJEN ŠPINATOM I SIROM

Trebat će vam:

4 komada pileća prsa
1 žličica soli
2 žlice maslinovog ulja
150 g mladog špinata
1 srednja ljutika
½ žličice sušenog origana
prstohvat papra
prstohvat muškatnog oraščića
2 režnja češnjaka
80 g feta sira
1 žlica ribanog parmezana
2 žlice maslaca
1 limun narezan na kriške

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 220 °C. U pilećim prsima oštrim nožem napravite džepić, ali pazite da ih ne zarežete do kraja. Papirnatim ručnicima osušite piletinu, a zatim ih posolite. U velikoj tavi koja može u pećnicu zagrijte maslinovo ulje na srednje niskoj vatri. Dodajte usitnjenu ljutiku i pecite je dok ne počne omekšavati. Umiješajte origano, papar, muškatni oraščić, malo soli i na kraju češnjak. Pecite, neprestano miješajući, dok ne zamiriše. Dodajte postepeno špinat i miješajte dok ne uvene. Maknite s vatre. Umiješajte fetu i parmezan. Nadjenite time ravnomjerno pileća prsa. Otvor u prsima učvrstite čačkalicama. Papirnatim ručnicima obrišite tavu i vratite je na srednje jaku vatru. Dodajte maslac pa kad se otopi, dodajte piletinu i pržite sa svake strane 2 do 3 minute. Premjestite tavu u pećnicu i pecite 12 do 15 minuta. Prebacite na tanjur, pokrijte i ostavite da odstoji 5 minuta prije posluživanja. Uživajte uz malo svježeg limuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 08:42