U BORBI ZA POBJEDU

Žiri eurovizijskih znalaca ocijenio Baby Lasagnu: ‘Mora poraditi na svom pjevanju, a jedna stvar nam je skandalozna‘

‘Rim Tim Tagi Dim‘ drži drugo mjesto s kvotom od 17 posto šansi za pobjedu...

Baby Lasagna

 Goran Mehkek/Cropix

Sve upućuje da bi se borba za pobjedu na Eurosongu trebala voditi između našeg Baby Lasagne i švicarskog pjevača Nema. Uz kladionice - na kojima ‘Rim Tim Tagi Dim‘ drži drugo mjesto s kvotom od 17 posto šansi za pobjedu, a prvi je Nemov ‘The Code‘ s kvotom od 25 posto - tako je presudio i žiri eurovizijskih znalaca koje je okupio portal wiwibloggs. Oni su Nemu dali visokih 8, 83 glasova (od 10 mogućih), a Baby Lasagni 8,50.

‘Rim Tim Tagi Dim‘ ih je, ukratko, oduševio.

- Kada imate pjesmu s konceptom, važno je proširiti taj koncept izvan pjesme, a Hrvatska to radi briljantno. Pjesma nema dosadnih dijelova, savršeno spaja rock i techno elemente. Stihovi se bave ozbiljnim problemom, ali ipak uspijevaju ostati zabavni, a Baby Lasagna ima nevjerojatnu karizmu - smatra Ruxandra koja je našem predstavniku, koji je jutros odletio put Švedske i iskoristio jedinstvenu priliku da se fotografira s pilotima u kokpitu zrakoplova, dala čistu desetku.

- Ova skladba je utjelovljenje Eurosonga. Ima pop, ima rock, ima svega pomalo. Međutim, ako želi zaslužiti najvišu ocjenu Baby Lasagna dodatno mora poraditi na svom pjevanju - upozorava Georgia koja nam je dala osmicu.

- Skandalozno je što je pjesma koja sigurno ulazi u top 5 na Eurosongu na Doru prošla kao rezerva - podsjeća Simon koji je ‘Rim Tim Tagi Dim‘ ocijenio s 9, 5 bodova.

Sedamnaest članova žirija wiwibloggsa Baby Lasagni dalo je ocjene između 7 i 10, jedino nam je izvjesni Ron, čiju kritiku portal nije objavio, udijelio 6,5 bodova, čime je pomalo narušio sjajan prosjek ocjena našeg predstavnika.

No, Ronu se previše ne sviđa ni Švicarac, kojem je dao 5,5 bodova, ali su se zato ostali članovi ovog žirija visokim ocjenama pobrinuli da Nemo ipak bude za ‘dlaku‘ bolji od Baby Lasagne.

- Čim sam čuo ‘The Code‘ znao sam da je to pobjednica Eurosonga. Sviđa mi se način na koji ova pjesma povezuje različite žanrove, gradeći vlastiti, potpuno jedinstveni identitet, umjesto da bude ugurana u kutiju u koju ne stane - niže hvalospjeve Antranig koji je Švicarcu dao 8,5 bodova.

- Ovo je vrsta rizika koja bi trebala biti nagrađena, a ako se sve poveže uživo na pozornici, Nemo će završiti s jakim argumentom zašto bi pobjeda trebala biti njihova - tvrdi Pablo koji je Švicarskoj dao maksimalnih 10 bodova.

Nizozemac Joost Klein, koji je na kladionicama treći, od žirija wiwibloggsa ocijenjen je sa 7,40, dok je Angelina Mango iz Italije (četvrta na kladionicama), dobila ocjenu 8, 47.

Što se naših susjeda tiče, Raiven iz Slovenije po kladionicama je devetnaesta, od žirija wiwibloggsa dobila je za svoju pjesmu ‘Veronika‘ 6,50 glasova. Srpska predstavnica Teya Dora na kladionicama je dvadeset i treća, a žiri portala ocijenio ju je s 6,57.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 18:21