GORAN SEBELIC Cropix
DVOBOJ NA DROSINI

VIDEO: Tramezzani povukao odlične poteze! Zamjene postigle golove, Istra se uključila u borbu za šesto mjesto

Jaganjac i Lisica su u drugom poluvremenu donijeli tri boda svojoj momčadi
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 17. svibanj 2024. 19:58

ISTRA 1961 - VARAŽDIN 2:0 (Lisica 47., Jaganjac 62.)

Istra 1961 (3-4-3): Majkić - Iovu, Majstorović, Marešić 🟨 - Koski (od 89. Hujber), Blagojević 🟨, Čuić 🟨 (od 77. Vuk), Devetak - Lawal (od 51. Jaganjac ⚽), Filet (od 46. Lisica ⚽), Ekong (od 89. Mlinar)

Varaždin (4-2-3-1): Zelenika - Škaričić, Nekić, Ba, Boršić (od 63. Dabro) - Lusavec (od 90. Lusavec), Marina 🟨 (od 63. Vuk) - Poldrugač (od 77. Domjanić), Postonjski, Drožđek - Šego

>> Golove s utakmice pogledajte ovdje


Ugodno vrijeme, gledatelja oko tisuću, teren solidan za igru... Bio je to okvir susreta Istre 1961 i Varaždina na Drosini. Gosti su došli sa željom da ugase nade Zeleno-žutih u pobjedu i mogući dohvat šeste pozicije, a domaći motivirani da se pokažu u najboljem svjetlu u posljednjoj domaćoj utakmici sezone.

image
GORAN SEBELIC Cropix

U prvih 45 minuta, ipak, nismo vidjeli nogomet koji bi zadovoljio gledatelje. Istini za volju, borbeni pristup prepoznavao se na obje strane, ali na planu igre bilo je prilično siromašno. Istra je imala nešto više inicijative, ali u završnici su djelovali jalovo. Varaždin je nastojao umrtviti ritam utakmice, ispucavanja Zelenike bila su spora, a onda bi uslijedile duge lopte na brze napadače. U tom segmentu je i domaća momčad pojačala dijagonale i preskakanje igre, pa je patila tečnost i ozbiljnija kombinatorika. Čak su u nekoliko navrata kontre gostiju djelovale opasnije. U jednoj od takvih Majstorović je majstorski spasio čistu mat poziciju za Varaždin, što treba istaknuti bez obzira na to što je pomoćni sudac pokazao zaleđe.

U drugi dio Paolo Tramezzani, kome su navijači Istre skandirali da ostane u klubu, odmah je u vatru gurnuo Matea Lisicu. Moglo se i prije nazrijeti kako je Filet bez energije te da će ga trener zamijeniti. I Lisica je odmah zahvalio treneru pogotkom, Blagojević je asistirao za drugi pogodak ovog mladog igrača u tri utakmice u kojima je ulazio u drugom dijelu. Nažalost po Istru, ubrzo se dogodila teža ozljeda jednog od najboljih joj igrača, Salima Faga Lawala. Mladi Nigerijac je bježao u sprint Lamini Bau, a onda je jauknuo i pao, uhvativši se za bolnu nogu. Lawal je morao biti zamijenjen i to je bitno poremetilo koncepciju trenera Tramezzanija. U igru je ušao mladi Jaganjac... I onda je i on stavio svoj potpis na drugi pogodak. Čuić ga je proigrao i mladi je napadač pobjegao Lamini i poentirao. Istra je nakon toga imala još nekoliko prilika (i stativu nakon obrane Zelenike) za 3:0. No, Varaždin je bio vrlo blizu pogotku preko Drožđeka, koji je sjajno pucao iz kuta i pogodio stativu. Na odbijenu loptu gosti nisu uspjeli iz dobre pozicije poslati loptu u mrežu. Gosti su osjetili da još mogu zakuhati utakmicu, Istra se podsvjesno povukla (uplašila?) i tako dopustila pritisak gostiju.

image
GORAN SEBELIC Cropix

No gosti više nisu imali snage preokrenuti odnose na terenu. Sjajno bodreni od svojih navijača Zeleno Žuti su još u par navrata imali izgledne prilike, ali nisu treći put pogodili mrežu, osim nakon jednog zaleđa. Naposljetku Istra je posve zasluženo osvojila tri boda, iznimno borbenom igrom, u kojoj su mladi lavovi Lisica i Jaganjac realizirali šanse i golovima donijeli pobjedu. Momčadsku prije svega, a za što je glavni "krivac" trener Paolo Tramezzani.

Gotova je utakmica. Istra 1961 je zasluženo pobijedila s 2:0. Zamjene koje je Tramezzani uveo su postigle golove, a domaćini su u drugom poluvremenu nadigrali Varaždin i došli do tri boda.

90. ⇔ Hujber je ušao umjesto Koskija, a Mlinar umjesto Ekonga kod Istre dok je kod Varažduina Težak zamijenio Lusavca.

88. Još jednom je svoj udarac isprobao Ekong, ali brani Zelenika.

84. Tražio je Varaždin sada jedanaesterac nakon što je Drožđek pao na pod u jednom dvoboju.

83. Sad je Dabro pogodio okvir gola, ali Majkić je na mjestu.

82. Kakav udarac Drožđeka! S lijeve strane je sjajnim šutem pogodio suprotnu vratnicu. Lopta se odbila od Dabre, a on je promašio prazan gol s nekoliko metara.

79. Zabio je Vuk, ali je asistent Ekong bio u zaleđu.

77. ⇔ Nove izmjene - ušao je Vuk umjesto Čuića kod Istre, a Domjanić umjesto Poldrugača kod Varaždina.

70. Nova velika prilika za Istru. Jaganjac je prošao s lijeve strane, dodao Ekongu u sredini, ali on je jako neprecizno pucao.

69. 🟨 Čuić je zaradio žuti karton.

63. ⇔ Uveo je Varaždin dvije zamjene nakon drugog primljenog gola. Ušli su Vuk i Dabro, a izašli Marina i Boršić.

62. ⚽ GOOOOOL! 2:0 vodi Istra 1961. Još jedan igrač s klupe je postigao gol, ovaj put Jaganjac. Ovo mu je prvi gol za momčad s Pule. Ekong ga je dobro izbacio, a on dobio trku s Baom te postigao gol.

62. Zaprijetio je sada i Čuić, ali njegov udarac sa 6-7 metara je završio u bloku.

59. Dobro je ubacio Blagojević, loptu je nekako uspio zahvatiti Ekong te je ona završila na vratnici.

57. Tražili su igrači Varaždina jednaaesterac nakon dvoboja Majstorovića i Nekića. Stoper Varaždina je završio na travnjaku jer je dobio udarac u glavu, ali sudac Terzić je samo odmahnuo rukom na traženje najstrože kazne.

54. 🟨 Žuti karton je dobio Marešić.

51. ⇔ Ozlijedio se Lawal u utrci s Baom. Umjesto njega će ući Jaganjac, a Lawal je s travnjaka izašao na nosilima.

image

Lawal

GORAN SEBELIC Cropix

47. ⚽ GOOOOOL! Istra vodi 1:0! Tek što je ušao u igru Lisica je postigao gol. Dobio je jednu dobru lovu u prostor od Blagojevića, Lisica bio brži od obrane Varaždina i prebacio Zeleniku za 1:0!

46. ⇔ Izmjena kod Istre - ulazi Lisica umjesto Fileta koji danas nije pružio onakvu igru kakvu smo od njega gledali u ranijim utakmicama.

Gotovo je prvo poluvrijeme. Rezultat je 0:0, a dojam ništa - ništa. Valjda će drugih 45 minuta ponuditi neka uzbuđenja.

42. Upisat ćemo i kako navijači Istre skandiraju treneru: 'Paolo, ostani!' se čuje s tribina.

39. Imamo nešto upisati, ali nije nikakva akcija nego prvi žuti karton na utakmici. Dobio ga je, a tko bi drugi, nego Marina.

30. Kaže statistika: posjed lopte 52-48% za Istru 1961, domaćini imaju dva udarca, ali niti jedan u okvir gola, a gosti niti jedan udarac bilo gdje. Zato smo vidjeli 15 prekršaja.

24. Najaktivniji na utakmici su Demoni koji pjesmom prate svoje ljubimce. Na terenu nema puno toga.

16. Nakon po jedne dobre prilike s obje strane na početku utakmice, u posljednjih 10 nije bilo ničega blizu niti jednog gola.

7. Velika prilika za Varaždin. Poldrugač je izbacio Drožđeka na lijevoj strani, on je pobjegao obrani Istre i vratio u sredinu gdje Šego ipak nije uspio doći do udarca.

3. Prvi udarac na utakmici uputio je Koski, ali je lopta otišla pored gola.

1. Počela je utakmica u Puli.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. svibanj 2024 20:08