Kevin de Bruyne i Phil Foden

 BEN STANSALL Afp
DEKLASIRALI DOMAĆINE

VIDEO: Gvardiol i Kova korak bliže tituli, moćni Manchester City nemilosrdno napunio mrežu neugodnog protivnika

Građani su iskoristili ‘kiks‘ Liverpoola i stigli na bod iza Arsenala, od kojeg imaju i utakmicu manje
Piše: SNObjavljeno: 25. travanj 2024. 22:58

Premda Brighton slovi za nezgodnog suparnika, nogometaši Manchester Cityja s engleskog juga vraćaju se s tri boda u džepu. I to nakon spektakularne večeri na Falmeru! Građani su utrpali četiri "komada" ekipi Roberta de Zerbija i došli na minus jedan u odnosu na prvoplasirani Arsenal, s tim da imaju i utakmicu manje.

Hrvatski reprezentativci Joško Gvardiol i Mateo Kovačić odigrali su čitavih 90 minuta, a za trenutke večeri pobrinuo se Phil Foden, mladić koji iz utakmice u utakmicu potvrđuje nevjerojatan napredak. Krilni napadač zabio je dva pogotka, prvi iz slobodnog udarca u 26. minuti, a drugi osam minuta kasnije nakon nespretnog poigravanja Brightonove obrane. Prethodno je Kevin de Bruyne (17.) načeo domaćine pogotkom kakav rijetko zabija - glavom. "Poker" golova ispunio je Julian Alvarez, koji je večeras mijenjao ozlijeđenog Erlinga Haalanda. Argentinac je bio precizan u 62. minuti nakon kontre preko Kylea Walkera.

Mogla je pasti i petarda, u sučevoj nadoknadi Gvardiol je presjekao loptu i poslao Alvarezu, koji je pronašao usamljenog Jeremyja Dokua, no Belgijac nije uspio iskoristiti stopostotnu šansu.

City je ovim trijumfom napravio novi korak prema tituli, iako tek treba vratiti prvo mjesto nakon što odigra zaostalu utakmicu, te iskoristio neočekivani "kiks" Liverpoola, koji je na Goodison Parku ostao poražen 0:2 od gradskog rivala Evertona. Zbrojimo li to s izgubljenom utakmicom od Crystal Palacea, sve je jasnije da je Jürgen Klopp u dva kola skoro pa upropastio sve šanse. Ako City pobjedi u zaostaloj utakmici, imat će pet bodova prednosti...

Građane do kraja utrke čekaju ogledi s Nottingham Forestom, Wolverhamptonom, Fulhamom, Tottenhamom i West Hamom.

Linker
25. travanj 2024 22:59