UČKA

U Parku prirode slave 25. rođendan, pripremili su cjelodnevni (besplatni) program za posjetitelje

Staza vila Učkarica novitet je u edukativnoj ponudi, a u subotu će svi posjetitelji imati priliku prvi prošetati njome

Azijski zviždak - Phylloscopus incornatus

 Park prirode Učka

Iz Parka prirode Učka objavili su kako ove godine slave 25. rođendan i za to su pripremili pravu proslavu koja će se održati tijekom subote. Sve počinje predstavom Pčelica Maja koja će se održati u Centru za posjetitelje Poklon, a nakon toga je u planu šetnja šumama Ćićarije.

- Staza vila Učkarica novitet je u edukativnoj ponudi Parka prirode Učka, a u subotu, 18. svibnja, imate priliku biti među njenim prvim posjetiteljima. Staza je prvenstveno namijenjena djeci školske i predškolske dobi, a tijekom šetnje najmlađi posjetitelji Parka prirode Učka upoznaju i uče razlikovati vrste stabala, zaštićene životinjske vrste te imaju priliku zaviriti u svijet fantastičnih bića Učke i Ćićarije. U neposrednom kontaktu s prirodom upoznaju prirodne i kulturne vrijednosti ovog područja te stječu znanja o važnosti očuvanja i zaštite prirode - poručili su.

Okupljanje je u 12 sati ispred Centra za posjetitelje. Staza je duga tri kilometra, obilazak traje oko 1.5 sati, a ona nije zahtjevna te je pogodna za sve generacije.

Nakon toga je u planu radionica za djecu, predavanje i koncert Elvisa Stanića & French Touch Tria. Ulaz na sva događanja je besplatan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. lipanj 2024 04:59