SJAJNA IDEJA

Vlasnica oduševljena: Prije dvije godine uredila je ‘knjižnicu‘ za pse, a ona i dalje radi

Očito je kako vlasnici ideju smatraju prilično zabavnom, pa svojim psima dozvole da uzmu neki štap
 Screenshot TikTok

Pseće ‘knjižnice‘ nisu prizor kojeg možemo vidjeti u našoj zemlji, no drugdje u svijetu postoje. Njih naprave vlasnici pasa, koji na jednom mjestu skupe nekoliko štapova, koje onda može uzeti bilo koji drugi pas koji poželi. Pošto znamo da psi brojne informacije dobivaju njušenjem, jasno je kako njima taj štap nije običan komad drveta, nego otprilike ono što i nama knjiga: predmet koji sadrži brojne zanimljive informacije.

Jedna takva ‘knjižnica‘ postavljena je prije dvije godine u lokalnom parku u kanadskom gradu Neepawi. Vlasnica dva psa odlučila je postaviti znak na kojem stoji princip ‘knjižnice‘: neki se štap uzme, drugi ostavi. Jednako kao i u brojnim knjižnicama na otvorenom diljem svijeta, u kojima se na taj način uzimaju i ostavljaju knjigu.

Ono što je vlasnicu oduševilo jest da ta ‘knjižnica‘ i dalje posluje. Očito je kako vlasnici ideju smatraju prilično zabavnom, pa svojim psima dozvole da uzmu neki štap, ali se očigledno pobrinu i da tamo ostave neki drugi, kako bi i drugi psi imali što ‘posuditi‘.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. svibanj 2024 09:14