STRAH I TREPET

U Madridu pao Snajper, opasni kriminalac povezan s budućim premijerom Srbije: ‘Sjetite se scene iz Gradske skupštine...‘

U Madridu je uhićen srpski kriminalac Slobodan Milutinović Snajper blisko povezan s mandatarom za sastavljanje nove vlade Srbije

Miloš Vučević

 Antonio Ahel/Ata Images/Profimedia/Antonio Ahel/Ata Images/Profimedia

Novosadski kriminalac Slobodan Milutinović Snajper uhićen je u Madridu, a za njim je gotovo godinu dana na snazi bila Interpolova tjeralica. Osim po kriminalnoj prošlosti, Snajper je poznat i po poznanstvu s Milošem Vučevićem, ministrom obrane u Vladi Srbije i mandatarom za sastavljanje nove.

Dobro upućeni tvrde da su njih dvojica u dobrim odnosima i da je Snajper čak sudjelovao u kupovini glasova za Srpsku naprednu stranku na prethodnim izborima, piše Nova.rs.

Nakon gotovo godinu dana od bijega iz Novog Sada i Srbije, Snajper je uhićen u Madridu, a ta je informacija neslužbeno potvrđena iz MUP-a.

Milutinović je nestao 5. svibnja prošle godine dok je bio u kućnom pritvoru uz elektronički nadzor. Izašao je u šetnju, na koju je imao pravo od 12 do 13 sati, a nakon toga mu se gubi svaki trag. MUP je tada za Milutinovićem raspisao međunarodnu tjeralicu.

Pažnju nije privlačio samo nakon što je pobjegao iz zemlje, već i dok je ‘žario i palio‘ Novim Sadom. Jedno je vrijeme bio na čelu FK Kabela, a bio je i vođa navijača Vojvodine, i upravo ga je to približilo čelnim ljudima ovog vojvođanskog grada.

Najviše pozornosti svakako je izazvao njegov susret u gradskim prostorijama s tadašnjim gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem, koji je kasnije postao ministar obrane, a uskoro bi trebao postati i premijer Srbije.

Tadašnji gradonačelnik Novog Sada dočekao ga je u Gradskoj kući, gdje su se srdačno pozdravili, iako se već tada znalo da je Snajper čovjek koji često prelazi na drugu stranu zakona.

Na kontakte Snajpera i Vučevića podsjeća Borislav Novaković, potpredsjednik NSPS-a, koji kaže da je njihov službeni susret jedan od najsramotnijih trenutaka u novijoj povijesti Novog Sada.

Navodi da je Snajper poznat samo po svojoj kriminalnoj prošlosti i pita zašto je tako blizak i blizak s Vučevićem.

- On je bez sumnje jedan od najvećih kriminalaca u Novom Sadu. Njegovu biografiju čine samo kriminalna djela, od dilanja droge do kamatarenje. Jedan od najsramotnijih trenutaka u novijoj političkoj povijesti Novog Sada je trenutak kada Miloš Vučević prima Snajpera u svečanoj sali Gradske kuće. Ne rukuju se, već se pozdravljaju kao prijatelji i partneri. Odakle ta prisnost i bliskost, pita se Novaković, inače Novosađanin.

Sugovornik Nove tvrdi da Milutinovićeva kriminalna organizacija kupuje glasove za SNS i da je sramota da Srbija na mjestu premijera ima osobu koja se povezuje s kriminalcima.

- Uz Gorana Kovačevića Goranca, osuđivanog dilera droge, i Marka Bosanca Bosketa, Snajperova ekipa čini trio koji SNS-u kupuje najviše glasova u Novom Sadu. Sramota je da na mjestu premijera imamo čovjeka koji otvoreno surađuje s kriminalcima. Svoju vezu sa Snajperom ne skriva, naprotiv, ističe to prijateljstvo. Već sada je jasno da je Vučević privremeni premijer i kandidat za srpskog Sanadera. Broj njegovih kontakata i ugovori koje je kao građanin sklapao s kriminalcima preporučuju ga za Zabelu, zaključuje Novaković.

Vučević o vezama sa Snajperom i Bosketom

Vučević je reagirao na fotografiju koja je nastala prije više od tri godine i poručio da ako postoji nešto nezakonito, to treba istražiti.

- Nisam vidio nijedan dokaz da je bilo što nezakonito. Nisam vidio da je protuzakonito da netko sudjeluje na natječajima i pobjeđuje na njima. Što sad trebam učiniti? Trebam li poništiti natječaje? Ne znam što se od mene očekuje i što trebam učiniti. Muka mi je od onih koji se prave heroji, a onda koketiraju ‘ispod žita‘ da će ih politički podržati i da će, ako bude nasilnih prosvjeda, zajedno srušiti Vijećnicu, rekao je tada Vučević.

Snajper zbog nasilja ne može na stadion Vojvodine

I prije nego što je uhićen u Madridu, Slobodan Milutinović Snajper imao je problema sa zakonom.

Milutinovića, za kojeg tvrde da je godinama strah i trepet Novosađana, dovode u vezu s raznim kriminalnim djelima. Povezivali su ga s kriminalom, reketarenjem i nasilničkim ponašanjem, a na njega su tri puta pokušana atentata postavljanjem eksploziva pod vozila.

Zbog nasilja mu je ranije Osnovni sud u Novom Sadu zabranio ulazak na stadion ‘Karađorđe‘ kada igra FK Vojvodina.

Kako je Nova.rs ranije pisala, uhićeni Sloba Snajper se povezivao i s napadom na mladića Nikolu Ć. (22) u veljači ove godine u klupskim prostorijama stadiona nogometnog kluba Vojvodina u Novom Sadu, zaključuje Nova.rs.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:31