50 godina Gradskog kazališta Jastrebarsko i peto izdanje festivala „Život i smijeh“

Gradsko kazalište Jastrebarsko već petu godinu zaredom organizira festival „Život i smijeh“. Dva vikenda ispunjena smijehom, bogat program namijenjen svim generacijama ljubitelja kazališne umjetnosti pripremljeni su za sve posjetitelje festivala u organizaciji kazališta koje postoji već 50 godina.

Gradsko kazalište Jastrebarsko do sada je organizacijom Festivala, osiguralo stipendije za petero jaskanskih srednjoškolaca. Kupnjom ulaznica omogućuje se daljnje stipendiranje i održavanje besplatnih glumačkih radionica za mladež. Projekt ima i podršku Ministarstva kulture i Zagrebačke županije uz Grad Jastrebarsko. Humanitarni karakter festivala organizatorima je poticaj za privlačenjem posjetitelja i iz okolnih gradova i mjesta koji uz priliku da uživaju o zanimljivom i zabavnom programu, pomažu stvarajući bolje prilike za obrazovanje za mlade ljude.

Prva predstava u programu namijenjena je bila najmlađima s predstavom „Tri vučića i velika zla svinja“, koju su za mališane odigrali glumci iz Laboratorija zabave. U utorak 22.5.2018. u goste stiže stand up komičar Vlatko Štampar. Preostala događanja bit će održana u Domu kulture u Jastrebarskom, a u programu će biti zabavna monodrama „Dimnjačar“, u izvedbi Kerekesh teatra (25.5.2018., 20.00h), a protagonist predstave je dimnjačar Štef, čije priče mame salve smijeha iz gledališta te o uspješnosti predstave svjedoči podatak kako je dosad odigrana čak 1250 puta! U programu je i dječja predstava „Petrica Kerempuh“, koju izvode Kazališna družina Pinklec i Medley teatar (26.5.2018., 11.00h). Predstava je nastala prema motivima narodnih priča i priča Slavka Mihalića, a uz obilje smijeha i nadmudrivanja govori o trajnim vrijednostima. Za završetak festivala posjetitelje čeka urnebesna komedija „Taksimetar“ u produkciji Teatra Exit (26.5.2018., 20.00h). U predstavi ćete saznati što se događa taksistu na ulicama Zagreba dok se u njegovom taksiju vozi mnoštvo različitih karaktera, od konceptualnog umjetnika preko tajanstvene dame koja to nije, novopečenog japija i bivšeg pankera, neiskusnog svećenika, pasioniranog demonstranta, starog, usamljenog profesora marksizma te drugih likova kroz koje se zrcale problemi i frustracije vremena u kojem živimo. Za kraj posjetitelje očekuje nastup jednog od najboljih stand up komičara ovih prostora Ivana Šarića (27.5.2018., 20.00h).

promo

Informacije o ulaznicama na Facebook stranici ŽIS festivala, a više informacija o radu GKJ na web stranici Gradskog kazališta Jastrebarsko.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 06:48