Aktivno skijanje – za znalce i profesionalce

 
 Skijanje u Zillertalu

Regija za odmor Fügen-Kaltenbach za svojim je skijalištima Hochzillertal-Hochfügen i Spieljoch raj za ljubitelje zimskih sportova. Više od 120 km staza svih stupnjeva težine skijašima pruža vrhunsku kvalitetu po najpovoljnijim cijenama.

Skijaška regija Fügen-Kaltenbach se s dvanaest idiličnih sela proteže od Strassa do Aschaua i na svojim skijalištima Hochfügen-Hochzillertal i Spieljoch-Fügen na više od 120 kilometara staza i s najmodernijim žičarama pruža ljubiteljima skijanja izniman skijaški doživljaj. Gondola s deset sjedala Wimbachexpress od prosinca 2018. upotpunjuje široku ponudu skijališta Hochzillertal u Kaltenbachu. Vrhunski pripremljene staze u dolini, fini prhki snijeg na 2500 metara ili spektakularni zabavni parkovi – ovdje svatko može pronaći nešto za sebe. Jer ne ubraja se regija bez razloga u jedno od najatraktivnijih i najvećih skijališta Tirola.

Skijanje u Zillertalu

Na prhki snijeg
Svojim položajem u kotlini skijališta pružaju savršenu podlogu za ljubitelje dubokog snijega. Posebne informacije i tečajevi pobrinut će se za sigurno uživanje na svježem snijegu – i za manje iskusne skijaše po dubokom snijegu. Moderne informativne ploče, elektroničke LVS kontrolne točke, tečajevi freeride skijanja i besplatni učitelji skijanja tijekom 15 vikenda čine tu disciplinu zimskog sporta još atraktivnijom.

Andi Frank

Adrenalinski užitak zajamčen
U Hochfügenu ljubitelje skijanja očekuje posebna akcija. Skijalište je visinom od 1500 do 2500 metara jedno od najviših u Austriji. Položaj u alpskoj kotlini garantira siguran snijeg tijekom cijele zimske sezone i omogućuje spuštanje u dolinu. Zahvaljujući brojnim zabavnim i snježnim parkovima ljubiteljima slobodnog skijanja nije nikad dosadno: snowpark Lamark u Hochfügenu sastoji se od 3 linije i ukupno 13 elemenata i FunLina te je mješavina piste, parka za kros i snježnog parka. Snježni park Betterpark u Hochzillertal Kaltenbachu prednjači ukupnom dužinom od 320 metara i vlastitom žičarom. Highlight za ljubitelje slobodnog skijanja je Fun Slope kod Hirschbichl žičare u Hochzillertal Kaltenbachu – savršena staza i veličanstvena panorama su ovdje zajamčene. Za akciju na skijalištu Spieljoch-Fügen pobrinut će se Funny-Slope.

Andi-Frank

Vožnja žičarom sa stilom
Za sve one koji žele izniman doživljaj uspinjanja i spuštanja tu je VIP gondola koja se može individualno rezervirati. U modernoj LEITNER ropeways kabini uspinjanje je naročito udobno. Interijer luksuzne gondole dizajnirao je BMW Individual i opremljen je kožnim sjedalima s uključenom masažnom funkcijom i multimedijskim sustavom iz BMW 7 limuzine – vjerojatno najekskluzivniji način doživljaja zime u Alpama.

BMW VIP gondola u Zillertalu

Punom parom naprijed
Prije svih ostalih vijugati savršeno pripremljenom stazom i prvi skočiti u svjež dubok snijeg san je svakog skijaša. To je moguće zahvaljujući CAT-Skiing-u u Hochfügen. Nakon prethodne prijave se dva do šest sudionika gusjeničarom za pripremu staza s ugrađenim sjedežnicama prevoze na planinu. Otuda se uz izlazak sunca spušta u dolinu – po stazi ili izvan staze. Vodič i pravilna oprema će se pobrinuti kako za ultimativnu zabavu tako i za potrebnu sigurnost. Najfiniji prhki snijeg i panorama koja ostavlja bez daha – CAT-Skiing donosi Canada-feeling izravno u dolinu Zillertal.

Hochzillertal Kaltenbach je osim toga jedino austrijsko skijalište otvoreno tijekom cijele sezone već od 7:30 sati ujutro.

Za više informacija o zimovanju u Austriji posjetite našu internet stranicu: www.austria.info

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 16:56