NASTAVAK POSLOVANJA

AUTOTECHNICA FLEET SERVICES d.o.o. neometano nastavlja svoje franšizno poslovanje u Hrvatskoj

Američka tvrtka Hertz Global Holdings 22.05.2020. pod utjecajem posljedica pandemije i ograničenja mobilnosti uvedena tijekom posljednja tri mjeseca, podnijela je zahtjev za stečaj u skladu s poglavljem 11 za svoju matičnu tvrtku u SAD-u i njene podružnice u Kanadi.

AUTOHELLAS grupacija je iz Grčke, koja aktivno posluje u 7 zemalja te je nositelj franšize Hertz brenda. U Hrvatskoj djeluje pod imenom AUTOTECHNICA FLEET SERVICES d.o.o. te kao takva nema nikakvog vlasničkog ili kreditno-dužničkog odnosa s Hertz Global Holdingsom. AUTOHELLAS grupa i njena podružnica AUTOTECHNICA FLEET SERVICES d.o.o. nisu izravno pogođene financijskim razvojem događaja.

Kratkoročni najmovi (koji su glavno područje poslovanja Hertz Global Holdings) čine tek 16% konsolidiranog prihoda AUTOHELLAS grupacije, dok 4% konsolidiranog prihoda AUTOHELLAS grupacije proizlazi iz dugoročnih najmova, prodaje rabljenih automobila i trgovine. Također, kapital AUTOHELLAS grupacije na dan 31.12.2019. dosegao je 294 milijuna eura, što je omogućilo najmanji omjer duga i kapitala među svim rent a car tvrtkama u Europi.

Samim time, AUTOHELLAS grupa i sve njene podružnice uključujući AUTOTECHNICA FLEET SERVICES d.o.o. neometano nastavljaju svoje franšizno poslovanje kako u Hrvatskoj tako i šire. Svi stalni i budući klijenti mogu i dalje rezervirati vozila te koristiti proizvode i usluge pod istim uvjetima kao i prije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:03