BOŽO VREĆO, najdojmljiviji interpretator sevdaha novijeg doba 12.veljače na solističkom koncertu u Lisinskom

 

Umjetnik, interpretator i autor sevdalinki Božo Vrećo tijekom posljednjih nekoliko godina postao je ne samo regionalna, već i europska i svjetska glazbena senzacija. New York Times je ovog lirskog tenora nedavno okarakterizirao kao „Čovjeka anđeoskog glasa, koji dotiče srca i miluje duše!“, te ga dodatno istaknuo kao sinonim potpune slobode.

Muško-ženska dualnost Bože Vreće, iz koje proizlazi posebna dramatičnost i virtuoznost, čini njegovu a capella interpretaciju sevdalinki istinski emotivnim doživljajem. Nakon četiri uspješna albuma ove će godine izdati svoj peti autorski album na kojem će naglasak biti na spoju sa izuzetnim glazbenicima svjetskog glasa. Godina 2018 će za ovog pjevača uistinu biti dinamična, radna zbog turneje po Njemačkoj, Skandinaviji, Kanadi, Australiji i SAD-u. No, prije odlaska na svjetske koncerte, Božo sprema i nekoliko velikih regionalnih solističkih koncerata. Prvi će se održati u Zagrebu, u dvorani Vatroslav Lisinski, 12.2. gdje će uz Božu nastupiti i vrsni glazbenici: Hrvoje Rupčić, Đelo jr Jusić, Vasil Hadžimanov, Miro Navračić, Marko Louis, Mladen Kosovec…..

Za Božu cijela 2017 godina bila je u znaku fantastičnih, rasprodanih koncerata po cijelom širem regionu kao i u Europi. Među najistaknutijima ali i emocionalno najvrjednijima su koncerti u beogradskom Sava centru, u Kneževom
dvoru u sklopu Dubrovačkih ljetnih igara, u Šibeniku na tvrđavi Sv.Mihovila te koncert u Varaždinu na Špancifestu koji je proglašen za jednim od najbolji koncerata u sedamnaest godina postojanja ovog festivala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:51