Contoura Vision – najpreciznija dijagnostika za lasersko skidanje dioptrije stigla u Hrvatsku

Lasersko skidanje dioptrije je najizvođeniji medicinski zahvat na svijetu. U posljednjih 25 godina koliko se lasersko skidanje dioptrije izvodi, u svijetu je operirano preko 45 milijuna ljudi. Contoura Vision je trenutno najnovija i najpreciznija dijagnostika za lasersko skidanje dioptrije na svjetskom tržištu, a navedenu tehnologiju prva u regiji ima zagrebačka Poliklinika Bilić Vision. Contoura Vision-om moguće je ne samo ukloniti dioptriju, nego i ispraviti nepravilnosti na površini rožnice, zahvaljujući činjenici da ova metoda mjeri rožnicu na 22.000 točaka dok je uobičajeno mjerenje rožnice na 200 točaka.

Contoura Vision je prvi put predstavljena u svijetu krajem 2015. godine na Američkoj Oftalmološkoj Akademiji u Las Vegasu, dok je u Europi prvi put predstavljena u rujnu 2016. godine na Kongresu Europskog društva za kataraktu i refraktivnu kirurgiju u Copenhagenu. Odmah nakon predstavljanja u Danskoj, Contoura Vision je uvrštena među aparaturu za lasersko skidanje dioptrije koja se koristi u Poliklinici Bilić Vision, čime je tako postala prva oftalmološka ustanova u regiji koja može svojim pacijentima ponuditi ovu najprecizniju predoperativnu dijagnostiku za lasersko skidanje dioptrije.

Contoura Vision snima površinu rožnice na čak 22.000 točaka, a zatim se laserom uklanja dioptrija, kao i submikroskopske nepravilnosti s površine rožnice, koje se stručno nazivaju „aberacije višeg reda“. Na taj način Contoura Vision za svakog pacijenta potpuno personalizirano omogućuje prepoznavanje tih nepravilnosti za vrijeme zahvata laserskog skidanja dioptrije. Postoperacijski rezultat ove tehnologije je najprecizniji mogući vid nakon operacije laserskog skidanja dioptrije.

Contoura Vision također vrlo uspješno uklanja astigmatizam.

Statistički podaci kažu :

  • 98% ljudi koji su imali Contoura vision Lasik izjavili su da bi ga opet izabrali.
  • 30% očiju postiže čak bolji vid, nego s naočalama ili kontaktnim lećama prije zahvata.
  • 92% postiže bolji vid od uobičajene normale.

Ovaj poboljšani i precizniji Lasik omogućuje da zraka svjetla koja pada na rožnicu bude precizna i fokusirana bez i najmanjeg rasipanja. Tako se uklanja zablješćivanje, odsjaj, kao i problemi u noćnoj vožnji puno bolje u usporedbi s pacijentima koji su operaciju radili na temelju drugih dijagnostika.

Američki oftalmolozi smatraju Contoura Vision najpreciznijom metodom za lasersko skidanje dioptrije na svijetu. Contoura Vision je jedini proizvod na tržištu koji četiri puta osjetljivije detektira nepravilnosti na rožnici od dosadašnjih tehnologija te omogućuje laseru da ih ukloni.

Predviđena cijena ovakvog predoperacijskog pregleda je 750kn, no zbog predstavljanja nove tehnologije do kraja siječnja će važiti akcijska cijena od 250kn na pregled za lasersko skidanje dioptrije koja uključuje Contoura Vision.

Osim što će vas pregledati specijalisti oftalmolozi, moći ćete im postaviti sva pitanja zbog kojih ste u nedoumici oko ovakve vrste zahvata.

Poliklinika Bilić Vision djeluje više od 20 godina i spada u sam vrh privatnih oftalmoloških ustanova u regiji. Od preko 80.000 pacijenata koji su prošli kroz Polikliniku Bilic Vision u Zagrebu, čak 70% je došlo putem preporuke, što govori o zadovoljstvu pacijenata koji se liječe u Bilić Visionu.

Sve operativne zahvate je moguće obročno plaćati do čak 60 rata.

Naručite se pozivom na broj telefona: 01 4678444 ili online na linku: Naruči se na pregled.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:43