BUDITE DIO USPJEŠNE STATISTIKE

Dani karijera na Aspiri – najbolji primjer suradnje između fakulteta i poslodavaca

    AUTOR:
    • Promo

  • OBJAVLJENO:
  • 09.02.2019. u 09:34

 

Dani karijera na Visokoj školi Aspira odličan su primjer kako praksa i obrazovni sustav mogu funkcionirati u savršenoj simbiozi, i tako studentima dati priliku da svoja prva poslovna iskustva steknu u vodećim kompanijama iz sektora hotelijerstva i turizma, sportskog menadžmenta i IT –a. Zbog velikog interesa poslodavaca, već tradicionalno događanje ovog puta održalo se kroz dva dana, točnije 7. i 8. veljače 2019. godine u prostorima Aspire.

 

Svečanost je otvorio dekan Alen Jerkunica i poručio prisutnima kako su ljudi naš najvažniji resurs u koji moramo ulagati. Naveo je kako Aspira od samog osnutka nastoji biti drugačiji fakultet koji svoje studente povezuje s poslodavcima i omogućuje im posao još za vrijeme studija. Osim brojnih poslodavaca, na svečanosti su bili prisutni i predstavnici Grada Splita, županije Splitsko – dalmatinske, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i različitih strukovnih udruženja, koji podržavaju rad Aspire. Prisutnima su se kroz dva dana s porukama pohvale i ohrabrenja za buduću karijeru obratili: predstavnica Grada Splita i pročelnica Službe za gospodarstvo, obrtništvo i turizam – Ela Žižić, direktorica Hrvatske udruge poslodavaca Vesna Ivić Šimetin, Vesna Fridl i Ana Marija Puzić ispred Županijske komore Split te dopredsjednik Vijeća hrvatskog olimpijskog odbora Željko Jerkov.

Najviše zanimanja među studentima izazvalo je predavanje Dalibora Šumige naziva „Pedeset nijansi poduzetništava“ koji se održalo oba dana u prepunoj dvorani. Šumiga je Google Growth Engine ambasador, član svjetske neuromarketinške asocijacije (NMSBA) i osnivača prve bihevioralne agencije u Adria regiji.

 

Dvodnevna manifestacija - Dani karijera namijenjena je studentima svih godina i studijskih usmjerenja koji imaju priliku direktno se povezati s najboljim svjetskim kompanijama. Ove godine predstavilo im se više od sto vodećih hotela, turističkih agencija, računalnih tvrtki, sportskih klubova i drugih organizacija. Mnogi među njima su globalni lideri u svojim područjima, primjerice hoteli Hilton Imperial Dubrovnik, Falkensteiner i Valamar hoteli, Radisson grupacija, Leonardo hoteli iz Njemačke. Bili su tu i predstavnici poznatih IT tvrtki Ericsson, IT odjel tvrtke Konzum,  HR Cloud, Sedam IT te brojnih sportskih klubova poput ragbi kluba Nada, Košarkaškog kluba Split, Hrvatskog olimpijskog odbora, Splitskog saveza sportova, ŽNK Marjan i tvrtke Nutricionist.

 

Kako bi se što kvalitetnije pripremili za predstavljanje poslodavcima, studenti su i ove godine prisustvovali radionicama u organizaciji Aspire i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.  Izvrsna priprema na kraju se uvijek isplati pa su brojni studenti osim stručne prakse, pronašli i sezonski posao. Prema istraživanjima Centra za poslovne karijere na Aspiri, većina studenata nakon odrađene stručne prakse, pronađe stalno zaposlenje kod istih poslodavaca, a čak 97% studenata se zaposli u struci. Ako i vi želite biti dio te uspješne statistike, dođite na razredbeni postupak 2. ožujka 2019. godine u Splitu i 9. ožujka 2019. godine u Zagrebu.  Vidimo se na Aspiri!