Dođite ove subote u Oktogon i pomozite djeci sa sindromom Down

    AUTOR:
    • Promo

  • OBJAVLJENO:
  • 24.02.2017. u 13:22

Lions club Kaptol i Taekwondo klub Čigra pomažu u opremanju Čigrinog leta

Lions club Kaptol organizira ove subote 25. veljače od 11 sati humanitarnu akciju kojoj je cilj prikupiti sredstva za opremanje dvorane za djecu s posebnim potrebama. Djeca sa sindromom Down u sklopu projekta "Čigrin let", koji provodi TK "Čigra", usvajaju osnovne elemente taekwondoa kako bi razvili motoričke sposobnosti i uklopili se u svakodnevni život.

Središnji događaj ove humanitarne akcije održat će se u subotu, 25. veljače, u zagrebačkom Oktogonu. Sva donirana sredstva namijenjena su kupnji specifične opreme za trening djece s posebnim potrebama.

Građani će moći uživati u glazbi, besplatnim krafnama i čaju, kao i kuhanom vinu koje će spravljati chef Zoran "Gastronomad" Šimunić.

Lions club Kaptol niz godina organizira humanitarna događanja kako bi pomogao hvalevrijedne projekte, ustanove i pojedince.

Taekwondo klub „Čigra“ početkom 2016. godine pokrenuo je jedinstveni projekt za djecu s posebnim potrebama „Čigrin let“. Cilj mu je usvajanjem temeljnih elemenata taekwondoa razvijati motoričke sposobnosti djece, kako bi mogla funkcionirati u svakodnevnom životu. Isto tako, u pauzama treninga pažnja se posvećuje igri i druženju kako bi djeca s posebnim potrebama u međusobnoj i interakciji s klupskim trenerima i njihovim pomoćnicima stekla samopouzdanje. Sve je podređeno njihovoj rehabilitaciji i uključivanju u društvo koje ih okružuje.

Istodobno, oformljen je medicinski tim liječnika specijalista, kojem su pridruženi kineziolog, psiholog i terapeut, čiji je zadatak praćenje psihofizičkog razvoja djece i edukacija roditelja. U tu svrhu taekwondo klub „Čigra“ organizira radionice i predavanja.

Cjelokupni program za djecu i roditelje besplatan je, a svi koji su u njega uključeni rade na volonterskoj osnovi.

 

Molimo Vašu podršku i veselimo se druženju u Oktogonu.