SAMO BEZ STRESA

DONOSIMO SVE TRIKOVE kako preživjeti Božićne praznike (čak i ako vam zagori purica)

 
 Getty Images/iStockphoto

Na spomen blagdana u nama prvo se bude asocijacije na druženje s obitelji i prijateljima, veselje, puno dobre hrane i još boljeg pića, uz obavezno ukrašavanje doma. Lampice, borići, sobovi i djed Božićnjak okružuju nas sa svih strana, a sve što želimo je oduševiti svoje najdraže.

Bez obzira radi li se o kupovini poklona ili pripremi obiteljskog ručka, svi mi želimo odraditi najbolje što možemo, ali bolna činjenica je da uvijek sve krene – naopako. Baš kao što vam kriška kruha uvijek padne na namazanu stranu ili kao što vam pukne veza taman kad ste downloadali 98% pjesme, tako i u danima smirenosti i ljubavi sve kreće prema Murphyjevom zakonu nakon čega jedino želite otvoriti najdraže pivo i ne raditi ništa.

Photo of a multi generation family having a celebratory toast over  Thanksgiving dining table, during dinner
Getty Images

Priprema bakalara za večeru bila je izvrsna ideja u teoriji, pripremili ste ribu, krumpir i temeljac, ali bakalar je ostao stvrdnut kao od stijene odvaljen. Dobro, u spas uvijek može doći francuska salata. Mrkvica, grašak i krumpiri su pripremljeni, majoneza je tu – gdje može krenuti krivo? Mrkva ima okus papira, grašak je ostao tvrd, a majoneza je toliko rijetka da sve izgleda kao juha.

Svekrva dolazi na Božićni ručak i očekuje idealnu puricu s mlincima, sa savršeno zapečenom kožicom i nevjerojatno ukusnim krumpirima, ali ptica se jednostavno nije odmrznula na vrijeme. Možda bi se i stigla fino otopiti, ali ste u zadnji čas jurili po prepunim trgovinama uzeti još samo par sitnica koje ćete staviti ispod bora.

It's Christmas Time
Getty Images

Purica se napokon uspjela otopiti užurbanim procesom močenja u vreloj vodi, sve je pod kontrolom. Zvoni telefon, teta iz Australije prepričava sve svoje dogodovštine u zadnjih godinu dana (kada vas je posljednji put zvala) i purica je od smrznutog komada mesa postala ugljena buktinja.

Sve nakupljene situacije počinju kolati u vašem mozgu, osjećate kako kipite od frustracije i pritiska, a najgore je što ste uvjereni kako ćete sve razočarati i otvarate bocu piva za smirenje. Da, sve je to dio blagdanske atmosfere. Ali nema smisla prolijevati suze oko zagorene purice, loše francuske salate ili smrznutog bakalara.

Bolja polovica gasi požar, svekrva uletava s rezervnim picekom koji je ponijela „za svaki slučaj“, klinci trgaju omot poklona ispod bora i sve na kraju ipak završava sa suzama, ali onima od sreće. Jer realno, kakva bi to bila blagdanska priča u kojoj je sve teklo savršeno od početka do kraja? Barem su vanili kiflice uspjele kako spada, s obzirom na to da je pećnica bila i bolje nego ugrijana kada ste ih stavili da se ispeku.

Group of friends cheering with beer at christmas party - Young people having fun drinking and laughing together - Holiday, youth lifestyle, friendship concept - Focus on right girl face
Getty Images/iStockphoto

Dobro je sve, duboko udahnite, ostavite sve kako je i prigrlite savršenost nesavršenog dana. Okupite ekipu i prijatelje i lijepo se svi zajedno opustite uz dobro pivo te okusite najbolje od praznika. Pivo ne samo da znanstveno dokazano pomaže pri smanjenju stresa, nego smanjuje i krvni tlak koji vam je u blagdnaskom kaosu vjerojatno na 200. A druženje uz pivo također znači odlične priče, prisjećanje na godinu koja je odmaku uz sve urnebesne situacije koje ste proživjeli, ali i nove koje vas tek čekaju.

Opterećenje savršenstvom dovodi do blagdanskog sloma živaca, prigrlite sve neočekivane probleme i situacije kao dobru zafrkanciju i nešto što će obilježiti kraj godine, a ne kao kraj svijeta. Jer ipak, zagorena purica je najmanja tragedija koja vas je pogodila, a smijeh liječi sve probleme. Kakve god probleme doživjeli dok želite stvoriti najbolje božićne uspomene, usredotočite se upravo trenutke kada je ipak sve krenulo u krivom smjeru, ali uz salve smijeha i podrške od strane obitelji i frendova. Stoga, uživajte u svojim nesavršenim blagdanima sa svojim najdražima, nazdravite pivom za bolju iduću godinu i prepustite se uživanju. Živjeli!

Powered by

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:30