GARRETT: Radujem se dolasku u Zagreb i susretu s hrvatskom publikom

    AUTOR:
    • Promo

  • OBJAVLJENO:
  • 10.10.2018. u 14:59

Njemački violinist trenutačno je u Rusiji u sklopu svoje "Explosive live" turneje, a ovu subotu, 13. listopada dolazi u zagrebačku Arenu.

Kad je na turneji, radi 340 dana u godini, u četvrt stoljeća karijere održao je više od 1500 koncerata, jedan je od najpriznatijih crossover violinista suvremenog doba, a glumio je i slavnog Paganinija u biografskom filmu. Ima li nešto što David Garrett ne može učiniti? Njemački violinist trenutačno je u Rusiji u sklopu svoje "Explosive live" turneje, a ovu subotu, 13. listopada dolazi u zagrebačku Arenu. Iako mu ovo nije prvi posjet Hrvatskoj jer je 2002. godine nastupio kao gost Julianu Rachlinu u Dubrovniku, Garrettu je nadolazeći nastup u Areni prvi samostalni koncert u Zagrebu. Taj nastup pred hrvatskom publikom ga, kaže, jako veseli.

 

- Drago nam je što smo Davida doveli u Hrvatsku i ne sumnjamo da će domaća publika uživati u njegovu spektakularnom nastupu - rekao je direktor Star produkcije Alen Ključe. Garrettova biografija itekako je živopisna. 

Prvu violinu dobio je s četiri godine, a već s 13 postao je najmlađi solist koji je potpisao ekskluzivni ugovor s prestižnom diskografskom kućom Deutsche Grammophonom. Njegovo obrazovanje do odlaska na koledž u potpunosti je bilo zasnovano na klasičnoj glazbi. Velika ljubav prema pop, rock, jazz i lounge glazbi kasnije je rezultirala kombiniranjem klasične glazbe s drugim glazbenim žanrovima. 

U Guinessovu knjigu rekorda upisan je kao najbrži violinist na svijetu. Svjetski rekord obarao je dva puta. Za 66,56, odnosno 65.26 sekundi bez greške je odsvirao  “Bumbarov let” Nikolaja Rimskog-Korsakova što ga definitivno svrstava u sam vrh svjetskih glazbenika. 
Garrett, koji izgledom podsjeća na Kurta Cobaina, a zahvaljujući talentu i virtuoznosti nosi nadimak ''vražji violinist“, poznat je po tome da mu koncerti više izgledaju kao rock spektakl nego onaj klasične glazbe. Zašto je jedan od najboljih na svijetu pokazat će i na zagrebačkom koncertu 13. listopada, a ulaznice za njegov nastup u Areni Zagreb možete kupiti u sustavu Eventim i na svim prodajnim mjestima Eventima.