Glamurozno kampiranje

Glamping je i dalje iznimno popularan, a mi vam otkrivamo zašto

    AUTOR:
    • Promo

  • OBJAVLJENO:
  • 15.05.2019. u 15:43

Almdorf Seinerzeit

 

Trend glamuroznog kampiranja ili glampinga ne jenjava već nekoliko sezona, a razlog je vrlo jednostavan. Naime, glamping je savršen odabir za sve one koji nisu dovoljno veliki avanturisti za kampiranje u prirodi, ali unatoč tome žele doživjeti avanturu i smještaj koji ne čini hotelska soba.

Zaboravite na klasične šatore i vreće za spavanje, niske temperature i promrzla stopala, inovativni koncept glampinga pruža vam najbolje od kampiranja i luksuza. Sam trend glamuroznog kampiranja započeo je prije desetak godina zahvaljujući modernim nomadima, a nedugo nakon toga je postao globalni fenomen koji je omogućio brojnim hotelskim ugostiteljima da privuku zaljubljenike prirodu.

Baumhaus Lodge Schrems

 

Glamping smještaj može varirati u svojim arhitektonskim rješenjima, ali jedno im je svima zajedničko – lokacija u prirodi gdje možete doživjeti pravu relaksaciju. Austrijske Alpe jedna su od idealnih destinacija za ovakav tip odmora zbog nevjerojatne ponude aktivnosti kojima možete popuniti svaki trenutak dana. Od planinarenja i biciklizma, pa sve preko laganih opuštenih šetnji. A kada je smještaj u pitanju, možete birati između kućica na drvetu, drvenih koliba pa sve do smještaja u bačvama od borovine na prostranim pašnjacima, planinskim jezerima i šumama.

Ako žudite za odmorom na osunčanoj terasi uz dodatak infracrvene kabine, king size kreveta, panoramskih prozora koji oduzimaju dah, koliba Hochzeiter-Hütte u turističkom naselju Almdorf Seinerzeit  je vaša lokacija! Ono što je dodatno čini posebnom jest što je u pitanju kuća na stablu do koje vas dovodi pokretni most te vaš odmor u krošnjama Koruške može započeti!

Ferienparadies Natterer see in Tirol

 

Kuće na stablima su iznimno popularne, a možete ih pronaći diljem Austrije. Baumhaus Lodge Schrems u Donjoj Austriji osvajaju svojom unutrašnjosti od punog drveta s velikim staklenim frontama. Luksuzne kućice nalaze se iznad ribnjaka, a možete birati smještaj i u osam metara visokoj kući na tornju, a priroda vam je doslovce na dohvat ruke.

Malo drugačiji tip glamping smještaja i to onaj u – bačvama možete doživjeti u Natterer See turističkom resortu u Tirolu. Smješten u sunčanom gorju Mittelgebirge, resort vam nudi boravak u bačvama za spavanje izrađenima od borovine. Lokacija koja se nalazi daleko od prometnica, usred okruženje koje čine planina, jezero i šuma idealna su opcija za pravi bijeg od gradske užurbanosti i stresa.

Ikuna Naturresort GmbH

 

A ako ste zainteresirani za opciju koja je karakterno najbliža klasičnom kampiranju, ne tražite dalje od Tipi hotela u Natternbachu u Dunavskoj regiji u Gornjoj Austriji. Šuma i livade koji okružuju suite apartmane na dva kata upotpunit će zvukovi logorske vatre, a za potpuno opuštanje i promatranje zvjezdanog neba iz tipi šatora na usluzi imate pravu finsku saunu!

Iskoristite lijepo vrijeme, sve prednosti luksuza i čari kampiranja uz glamping i otkrijte čaroliju koju u sebi sakrivaju Austrijske Alpe!