KNJIGOM PROTIV KORONE

Hoću knjigu u suradnji s izdavačima pokrenuo veliku akciju

 

Knjiga je oduvijek ljudima pružala bijeg od stvarnosti ili pak priliku za učenje o nekom novom, drugačijem svijetu koji nam možda nije lako dostupan. U doba kada smo zatvoreni u kućama, zbog sigurnosti drugih te zbog vlastite sigurnosti, dani traju beskrajno dugo, a čak i stotina televizijskih programa nakon nekog vremena prestane biti zabavna. Veliki George R.R. Martin, autor serijala Pjesma leda i vatre te jedan od sukreatora megapopularne serije Igra prijestolja jednom je rekao: “Živio sam tisuću života, volio sam tisuću ljubavi, hodao sam po dalekim svjetovima i vidio kraj vremena – zato što čitam”. I baš zato, kako bi ljudima u teškim vremenima omogućio pristup tisućama života i svjetova, knjižarski lanac Hoću knjigu u suradnji s partnerima izdavačima pokrenuo je veliku knjišku akciju Knjigom protiv korone.

Ova akcija provodi se na dva načina; putem webshopa hocuknjigu.hr te Facebook stranice ovog knjižarskog lanca, a više o svemu ispričala nam je voditeljica marketinga Hoću knjigu Sanja Srdić Jungić. “Trenutno živimo u doba velikog straha i neizvjesnosti. Ne samo da smo zbog korone zatvoreni u kućama te se brinemo za vlastitu egzistenciju nego su Zagrepčani podsjetnik da je život prolazan i ponekad vrlo strašan dobili i u obliku potresa (kako je najveća knjižara u Hrvatskoj prošla u potresu pogledajte ovdje. Sve skupa nagnalo nas je da s izdavačima napravimo zajedničku akciju Knjigom protiv korone, tijekom koje će, do daljnjeg, više od 7.000 artikala, a taj broj svakim danom raste, biti sniženo na našem webshopu. Na taj način ljudima ćemo omogućiti lakši pristup novom štivu, a i pokušati nadoknaditi štetu koja je nastala zatvaranjem naših knjižara”, pojašnjava Srdić Jungić.

Na popustu su se tako našle hit knjige za odrasle, poput Ciganin, ali najljepši, U potrazi za Gobi, Kradljivica knjiga, Male žene i mnoštvo drugih, dok će djeca uživati u Harryju Potteru, Nikadgradu, Pričama o neustrašivim hrvatskim ženama, Timiju promašaju i ostalim avanturama. Mnogi od izdavača dali su popuste na čitav svoj asortiman. Također, u sklopu akcije Mjesec igre i dječje knjige mnogi će kupci uz kupnju artikala za djecu dobiti i poklon iznenađenja (do isteka zaliha). Iz Hoću knjigu poručuju kako se paketi pakiraju s posebnim oprezom, uz nošenje zaštitnih maski i rukavica, a njihova kurirska služba od ovoga je tjedna uvela i beskontaktno preuzimanje paketa, stoga straha od zaraze nema. No akcija ne staje ovdje.

“Jasno nam je da će, bez obzira na snižene cijene knjiga, ljudi svejedno imati problema s nabavkom istih, naročito oni koji su tijekom krize s koronom izgubili posao ili pak tijekom potresa svoje domove. Zato smo se odlučili na provedbu ove akcije i na društvenim mrežama uz pomoć domaćih autora. Svakoga dana u 19 sati na Facebook stranici Hoću knjigu jedan će domaći autor čitati isječak iz najdraže knjige. Na taj način publika će malo bolje upoznati domaće autore, a možda čuti i zainteresirati se za štivo koje dotad nisu čitali. No, ono najbitnije, svima će nam uz te kratke videiće brže proći vrijeme”, zaključuje Sanja Srdić Jungić.

Prvi filmić prikazan je u srijedu u 19 sati, a na Facebook stranici Hoću knjigu gostovala je mlada autorica Jelena Kastaneti koja je 2019. godine proglašena influencericom godine na području književnosti. Video možete pogledati ovdje. Od ostalih autora očekuju vas Kristian Novak, Bruno i Maja Šimleša, Frane Herenda, Danica Juričić Spasović, Davor Špišić i mnogi drugi, a povremeno će knjige čitati i pokoji inozemni autor kao gost iznenađenja. Stoga, ostanite doma, čitajte knjige i uživajte u jednoj od rijetkih blagodati koje je korona virus sa sobom donijela – višku vremena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:17